Over ons

Hét onderwijs- en opleidingsinstituut voor iedereen die werkzaam is in de zorg

De Radboudumc Health Academy heeft een divers opleidingsaanbod voor verschillende doelgroepen: van paramedici tot verpleegkundigen en van artsen tot onderzoekers. Binnen de Radboudumc Health Academy komen professionals al tijdens de opleiding met elkaar in contact en worden vanuit één gedachte opgeleid. We geloven in continue professionele ontwikkeling van zorgprofessionals en daar hoort een leven lang leren bij om patiënten dagelijks de beste zorg te kunnen bieden.

Werken aan de gezondheidszorg van de toekomst

Gezondheidszorg is mensenwerk. Wij willen betekenisvol zijn voor de gezondheidszorg van de toekomst. Dat vraagt om een investering in de opleiding van (toekomstige) zorgprofessionals. Zorgprofessionals die persoonsgerichte zorg kunnen geven, voor aantoonbare kwaliteit gaan, kunnen werken in netwerken en oog hebben voor doelmatigheid. Kunnen werken in interprofessionele teams is daarbij van wezenlijk belang. Dat geldt voor artsen en verpleegkundigen in de directe zorg én voor hen die actief zijn in medisch wetenschappelijk onderzoek.
Onderwijs Radboudumc Health Academy

Over ons

De Radboudumc Health Academy is hét onderwijs- en opleidingsinstituut voor iedereen die werkzaam is in de zorg. We geloven in continue professionele ontwikkeling van zorgprofessionals en daar hoort een leven lang leren bij om patiënten dagelijks de beste zorg te kunnen bieden. lees meer

Maatregelen coronavirus

Voor alle scholingsactiviteiten die de Radboudumc Health Academy organiseert, gelden de richtlijnen en maatregelen van de overheid en het RIVM in het kader van COVID-19. Daarnaast hanteren we ons eigen protocol. lees meer

Maatregelen coronavirus

Voor alle scholingsactiviteiten die de Radboudumc Health Academy organiseert, gelden de richtlijnen en maatregelen van de overheid en het RIVM in het kader van COVID-19. Op basis van het overheidsbeleid geldt op elke cursuslocatie (conferentiecentrum, hotel, ziekenhuis, revalidatiecentrum, etc.) een protocol dat we, voorafgaand aan iedere scholingsactiviteit, bij onze cursisten onder de aandacht brengen. Hiernaast gelden de richtlijnen uit onderstaand protocol voor alle deelnemers aan alle scholingsactiviteiten.  

Voorafgaand aan de scholingsactiviteit

Voor alle deelnemers (docenten en cursisten) aan onze scholingsactiviteiten geldt dat zij vóór elke cursusdag de gezondheidscheck moeten doen. Je mag alleen komen wanneer de uitslag een ‘groen scherm’ geeft.

Tijdens de scholingsactiviteit

Aanvullend op de gezondheidscheck gelden tijdens de scholingsactiviteit de volgende regels:  

 • Kom niet eerder dan 15 minuten voor de starttijd van de scholingsactiviteit naar de cursusruimte.
 • Docenten bevinden zich tijdens het lesgeven op minimaal 1,5 meter afstand van de cursisten. Tijdens de lessen blijft iedereen op zijn plek, zodat er niet heen en weer gelopen wordt in de lesruimte.
 • Qua hygiënemaatregelen volgen we de leidraad voor persoonlijke hygiëne en handhygiëne, zoals beschreven in het hygiënerichtlijnen van het RIVM. Ook gelden de bekende, algemene maatregelen:
  • Was je handen regelmatig met water en zeep en droog je handen vervolgens goed.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van anderen.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi ze daarna weg.
  • Schud geen handen.
 • Voorwerpen die meerdere docenten en/of cursisten gebruiken, zoals oefenmaterialen, meetinstrumenten e.d., worden na ieder gebruik ontsmet.
 • Houd je tijdens de scholingsactiviteit aan het COVID-19 protocol van de betreffende locatie.
 • Ga direct naar huis als je tijdens de scholingsactiviteit alsnog symptomen van COVID-19 krijgt. Neem later contact op met de RHA om tot een oplossing te komen voor het inhalen van de cursus- of opleidingsdag, -dagdeel of -dagdelen.

Bij praktische vaardigheden met medecursisten of proefpersonen/patiënten

Zodra tijdens de scholingsactiviteit geoefend wordt met mensen, dan gelden aanvullend nog de volgende regels:

 • Aan te leren vaardigheden demonstreren docenten door middel van videobeelden of via een vaste proefpersoon (mede-docent of de cursuscoördinator).
 • Voorafgaand aan én na afloop van het demonstreren en oefenen van vaardigheden, ontsmetten docenten en cursisten hun handen.
 • Bij het voordoen van vaardigheden dragen docenten, als dat vereist of wenselijk is, een mondkapje en/of handschoenen.
 • Ook cursisten dragen tijdens het oefenen van vaardigheden een mondkapje en/of handschoenen als dat vereist of wenselijk is. Cursisten worden verzocht om in dat geval zelf mondkapjes en latex- of nitril-handschoenen mee te nemen naar de cursus.
 • Tijdens het oefenen is het belangrijk om zoveel mogelijk te vermijden om in (de richting) van elkaars gezicht te ademen en praten.
 • Tijdens alle dagen van de cursus of opleiding oefenen de cursisten in vaste oefenkoppels.  De oefenkoppels handhaven een onderlinge afstand van minimaal 1,5 meter.
 • Als er tijdens de cursus of opleiding trainingsapparatuur wordt gebruikt, dan wordt deze na ieder gebruik gereinigd met ontsmettingsmiddel.

Heb je een vraag over onderwijs?

Lees de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. lees meer

Patiënten­adviesraad Radboudumc Health Academy (PAR RHA)

De PAR RHA brengt gevraagd en ongevraagd op met name strategisch niveau advies uit aan de directie van de Radboudumc Health Academy (RHA) bij ontwikkelingen binnen de opleidingen. De PAR is momenteel op zoek naar leden. lees meer

Professionals Life long learning

Wij geloven dat zorgprofessionals zich continu moeten blijven ontwikkelen en hun leven lang moeten blijven leren. lees meer

Advies

Zoek je naar manieren om jezelf, je studenten en/of je team verder te ontwikkelen? Een van de adviseurs van de Radboudumc Health Academy denkt graag met je mee. lees meer

Infographic en praktijk-cases

Benieuwd naar hoe wij health professionals opleiden? Of naar sprekende praktijk-cases? bekijk de infographic

Inter­professioneel leren

Je spreekt over interprofessioneel leren en opleiden als twee of meer professies van, met en over elkaar leren om tot betere, effectieve samenwerking te komen en daarmee de uitkomsten van de zorg verbeteren. lees meer

Skills- en Simulatielab

De Radboudumc Health Academy heeft een unieke trainingslocatie om professionals te trainen, als voorbereiding op het bieden van excellente en veilige patiëntenzorg. lees meer

Events

De Radboudumc Health Academy heeft een gespecialiseerd bureau voor congressen en symposia. lees meer

Radboudumc Health Academy

Ingang: Radboudumc Health Academy
Route: 61

bekijk route

Radboudumc Health Academy

Bezoekadres

Gerard van Swietenlaan 2
6525 GB Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Gerard van Swietenlaan 2
Ga naar binnen bij: Radboudumc Health Academy
Volg route 61

Werkplekleren voor studenten én professionals

Om te blijven zorgen voor een hoge kwaliteit van zorg, onderwijs en onderzoek is het belangrijk om in ontwikkeling te blijven. Om te blijven leren. Het liefst zoveel mogelijk op de werkplek.

lees meer
 • Medewerkers
 • Intranet