Certificering en keurmerken

Het Radboudumc vindt het belangrijk om ook op deelgebieden certificeringen, keurmerken en erkenningen te behalen. Op de afdelingspagina's kunt u eventuele keurmerken terugvinden. Daarnaast vindt u in onze jaarverslagen meer informatie over prijzen en onderscheidingen.

Over het Radboudumc Kwaliteit en veiligheid

Onze kwaliteit

Binnen het Radboudumc meten en verbeteren we voortdurend de kwaliteit van onze zorg en hoe u deze ervaart. lees meer

Externe toetsing

Naast de toetsing in interne audits wordt de kwaliteit van onze zorg ook getoetst door verschillende externe instanties.
  • Het Radboudumc heeft het JCI-Keurmerk voor de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg, het onderwijs en het onderzoek. Dit is toegekend door Joint Commission International (JCI).

    lees meer


  • IGJ

    De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt toezicht op de kwaliteit van zorg in ziekenhuizen. Zij geeft dat toezicht vorm door middel van het beoordelen van kwaliteits- en veiligheidsindicatoren van ziekenhuizen, het analyseren en behandelen van meldingen van calamiteiten en door het uitvoeren van onderzoek naar risicovolle processen, bijvoorbeeld het operatieve proces. In de jaargesprekken met de ziekenhuizen wordt gekeken naar de rollen, samenwerking en verantwoordelijkheden van de Raad van Toezicht, Raad van Bestuur, de medische staf, vakgroepen en individuele professionals.

Zorgcalamiteiten in de patiëntenzorg

We hebben kwaliteit en veiligheid van zorg hoog in het vaandel staan. We zijn hier open over, ook als er iets mis gaat in onze zorgverlening. Daarom vindt u hier informatie over zorgcalamiteiten in het Radboudumc. lees meer

Incidenten in de patiëntenzorg

Een incident in de patiëntenzorg is een onbedoelde gebeurtenis tijdens het zorgproces die tot schade aan de patiënt heeft geleid of zou kunnen leiden.

lees meer

Patiënt­veiligheid

In het Radboudumc willen we dat uw ervaring met onze zorg zo goed en zo veilig mogelijk is. Hoe zorgen we ervoor dat iedere patiënt altijd veilig is? lees meer

Onze resultaten

Het Radboudumc wil zo transparant mogelijk zijn over de kwaliteit van de geleverde zorg in het ziekenhuis. lees meer

Onze resultaten

Het Radboudumc wil zo transparant mogelijk zijn over de kwaliteit van de geleverde zorg in het ziekenhuis. We geloven dat goed geïnformeerde patiënten beter in staat zijn te participeren in hun eigen zorg. Daarom delen we graag de resultaten van onze kwaliteitsmetingen.

Toetsing van medisch-wetenschappelijk onderzoek CMO Radboudumc en METC Oost-Nederland

De METC Oost-Nederland is een erkende medisch-ethische toetsingscommissie die medisch-wetenschappelijk onderzoek beoordeelt dat onder de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (WMO) valt. De CMO Radboudumc beoordeelt een bepaald type niet-WMO onderzoek. lees meer

Meldregeling voor misstanden

Het Radboudumc is verantwoordelijk voor een veilige en integere werkomgeving. Daar doen we ons uiterste best voor. Toch kunnen er dingen gebeuren die niet horen. U kunt dan contact opnemen met onze vertrouwenspersonen of een melding (anoniem) doorgeven. 

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet