Radboudumc

print
Neurologie

Onze hersenen zitten zeer complex in elkaar. Ze sturen vele processen aan in ons lichaam. Onze bewegingen en lichamelijke vermogens, de manier waarop we ons gedragen, de waarnemingen die we doen, het vermogen om te spreken, ons bewustzijn en geest: ze zijn allemaal afhankelijk van wat zich afspeelt in hersenen, ruggenmerg, spieren en zenuwen. Problemen in die gebieden kunnen verstrekkende gevolgen hebben en uw leven, of dat van iemand in uw omgeving, sterk beïnvloeden.

Specialistisch en persoonlijk

Patiënten kunnen rekenen op de academische kennis en ervaring van de afdeling Neurologie. U kunt bij ons team terecht voor diagnose, behandeling en begeleiding bij een (mogelijk) neurologische ziekte. Persoonlijke aandacht is daarbij belangrijk: uw stem - en die van uw naasten- speelt daarom steeds een belangrijke rol.

Waar nodig werkt uw neuroloog nauw samen met andere afdelingen van het Radboudumc. Bij de behandeling van hersentumoren zijn dat bijvoorbeeld het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie en de collega’s van Neuro-oncologie. Voor kinderen met een neurologische aandoening staat een gespecialiseerd team klaar in het Amalia kinderziekenhuis.

Drie aandachtsgebieden

De afdeling Neurologie richt zich op drie aandachtsgebieden:

  • neuromusculaire aandoeningen
  • neurodegeneratieve aandoeningen en bewegingsstoornissen
  • neurovasculaire ziekten

Binnen deze drie thema’s verrichten wij patiëntenzorg en onderzoek. Kijk voor meer informatie onder Ons Specialisme en Onderzoek.   

Informatiefolder

Nieuws