Studeren en leren om te werken aan de gezondheids­zorg van morgen

Het Radboudumc wil een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Dit bereiken we met deskundige en ambitieuze professionals in de gezondheidszorg. Zorgprofessionals die persoonsgerichte zorg kunnen geven, voor aantoonbare kwaliteit gaan, kunnen werken in netwerken en oog hebben voor doelmatigheid. Professionals die willen blijven groeien en ontwikkelen in veranderend zorglandschap. Daarvoor hebben we een uitgebreid aanbod van opleidingen, scholingen en trainingen. 

Academisch onderwijs

Het academisch onderwijs krijgt vorm door inhoudelijke bijdragen van (medische) professionals van verschillende afdelingen van het Radboudumc. Onze academische opleidingen zijn:
 • Geneeskunde
 • Biomedische Wetenschappen
 • Tandheelkunde
 • Molecular Mechanisms of Disease
 • Cognitive Neurosciences
Daarnaast biedt het Radboudumc bij- en nascholing en (medische) vervolgopleidingen voor zorgprofessionals en onderzoekers.

Promoveren en meer

Het Radboudumc biedt onderzoekers een leeromgeving van het hoogste niveau. Onze vele promovendi krijgen volop mogelijkheden voor hun professionele ontwikkeling. Bovendien zijn er veel unieke mogelijkheden voor postdocs, universitair docenten en hoogleraren om hun vaardigheden te blijven ontwikkelen.

Beroepsopleidingen, vervolgonderwijs en bijscholing

In samenwerking met de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), het ROC Nijmegen en de Fontys Hogeschool bieden we beroepsopleidingen in de zorg op mbo- en hbo-niveau. Ook bijscholing, coaching en advies zitten in ons pakket.

Alle events

Het Radboudumc biedt een breed evenementen-aanbod voor professionals die werkzaam zijn in de zorg. Bekijk hier het aanbod.

lees meer

Alle scholingen

Het Radboudumc biedt een breed scholingsaanbod voor professionals die werkzaam zijn in de zorg. Bekijk hier het aanbod.

lees meer

Medische vervolg­opleidingen

Medische vervolgopleidingen zijn opleidingen die basisartsen opleiden tot specialist maar ook tandheelkundige en/of klinisch technologische opleidingen. lees meer

Maatregelen coronavirus

Voor alle scholingsactiviteiten die de Radboudumc Health Academy organiseert, gelden de richtlijnen en maatregelen van de overheid en het RIVM in het kader van COVID-19. Daarnaast hanteren we ons eigen protocol. lees meer

Maatregelen coronavirus

Voor alle scholingsactiviteiten die de Radboudumc Health Academy organiseert, gelden de richtlijnen en maatregelen van de overheid en het RIVM in het kader van COVID-19. Op basis van het overheidsbeleid geldt op elke cursuslocatie (conferentiecentrum, hotel, ziekenhuis, revalidatiecentrum, etc.) een protocol dat we, voorafgaand aan iedere scholingsactiviteit, bij onze cursisten onder de aandacht brengen. Hiernaast gelden de richtlijnen uit onderstaand protocol voor alle deelnemers aan alle scholingsactiviteiten.  

Voorafgaand aan de scholingsactiviteit

Voor alle deelnemers (docenten en cursisten) aan onze scholingsactiviteiten geldt dat zij vóór elke cursusdag de gezondheidscheck moeten doen. Je mag alleen komen wanneer de uitslag een ‘groen scherm’ geeft.

Tijdens de scholingsactiviteit

Aanvullend op de gezondheidscheck gelden tijdens de scholingsactiviteit de volgende regels:  

 • Kom niet eerder dan 15 minuten voor de starttijd van de scholingsactiviteit naar de cursusruimte.
 • Docenten bevinden zich tijdens het lesgeven op minimaal 1,5 meter afstand van de cursisten. Tijdens de lessen blijft iedereen op zijn plek, zodat er niet heen en weer gelopen wordt in de lesruimte.
 • Qua hygiënemaatregelen volgen we de leidraad voor persoonlijke hygiëne en handhygiëne, zoals beschreven in het hygiënerichtlijnen van het RIVM. Ook gelden de bekende, algemene maatregelen:
  • Was je handen regelmatig met water en zeep en droog je handen vervolgens goed.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van anderen.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi ze daarna weg.
  • Schud geen handen.
 • Voorwerpen die meerdere docenten en/of cursisten gebruiken, zoals oefenmaterialen, meetinstrumenten e.d., worden na ieder gebruik ontsmet.
 • Houd je tijdens de scholingsactiviteit aan het COVID-19 protocol van de betreffende locatie.
 • Ga direct naar huis als je tijdens de scholingsactiviteit alsnog symptomen van COVID-19 krijgt. Neem later contact op met de RHA om tot een oplossing te komen voor het inhalen van de cursus- of opleidingsdag, -dagdeel of -dagdelen.

Bij praktische vaardigheden met medecursisten of proefpersonen/patiënten

Zodra tijdens de scholingsactiviteit geoefend wordt met mensen, dan gelden aanvullend nog de volgende regels:

 • Aan te leren vaardigheden demonstreren docenten door middel van videobeelden of via een vaste proefpersoon (mede-docent of de cursuscoördinator).
 • Voorafgaand aan én na afloop van het demonstreren en oefenen van vaardigheden, ontsmetten docenten en cursisten hun handen.
 • Bij het voordoen van vaardigheden dragen docenten, als dat vereist of wenselijk is, een mondkapje en/of handschoenen.
 • Ook cursisten dragen tijdens het oefenen van vaardigheden een mondkapje en/of handschoenen als dat vereist of wenselijk is. Cursisten worden verzocht om in dat geval zelf mondkapjes en latex- of nitril-handschoenen mee te nemen naar de cursus.
 • Tijdens het oefenen is het belangrijk om zoveel mogelijk te vermijden om in (de richting) van elkaars gezicht te ademen en praten.
 • Tijdens alle dagen van de cursus of opleiding oefenen de cursisten in vaste oefenkoppels.  De oefenkoppels handhaven een onderlinge afstand van minimaal 1,5 meter.
 • Als er tijdens de cursus of opleiding trainingsapparatuur wordt gebruikt, dan wordt deze na ieder gebruik gereinigd met ontsmettingsmiddel.

Radboudumc Health Academy Life long learning

De Radboudumc Health Academy is hét onderwijs- en opleidingsinstituut voor iedereen die werkzaam is in de zorg.

lees meer

Heb je een vraag over onderwijs?

Lees de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. lees meer

Inloggen Bekijk je informatie in de Online leeromgeving


Studeren en leren om te werken aan de gezondheids­zorg van morgen

Het Radboudumc wil een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. Dit bereiken we met deskundige en ambitieuze professionals in de gezondheidszorg. lees meer

Inter­professioneel leren

Je spreekt over interprofessioneel leren en opleiden als twee of meer professies van, met en over elkaar leren om tot betere, effectieve samenwerking te komen en daarmee de uitkomsten van de zorg verbeteren. lees meer

Career Service Maakt werk van jouw toekomst!

De Career Service Radboudumc Health Academy is er speciaal voor studenten van biomedische wetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde.

lees meer
 • Medewerkers
 • Intranet