Behandeling van urineverlies bij aandrang urge-incontinentie

Er zijn verschillende manieren om urge-incontinentie te behandelen. In eerste instantie is de behandeling gericht op aanpassing van uw leefgewoonten, waaronder het drinken. Dit kan eventueel worden gecombineerd met blaastraining.We verwijzen u daarvoor naar een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut.

Als aanpassing van de leefgewoonten en blaastraining niet voldoende helpen, zijn er andere behandelmogelijkheden:
  • Medicijnen.
  • Het inspuiten van Botuline Toxine A in de blaas.
  • Neuromodulatie, waarbij er met een licht elektrisch stroompje zenuwen worden gestimuleerd. Dit kan door een zenuw stimuleren:
    • In de enkel (PTNS). Dit gebeurd met een naaldje dat na iedere behandeling wordt verwijderd. De behandeling dient met regelmaat te worden herhaald.
    • In de onderrug (Sacrale neuromodulatie). Hierbij wordt via gaten in het heiligbeen een zenuw gestimuleerd. Indien de behandeling goed werkt, wordt er een pacemaker geplaatst. Hierdoor is continue stimulatie mogelijk.
Patiëntenzorg Behandelingen Ongewild urineverlies bij mannen

Over de behandeling Wat kunt u verwachten?

Veel mensen schamen zich voor ongewild urineverlies. Er is gelukkig vaak iets aan te doen. De behandeling van urge-incontinentie is anders dan de behandeling van stressincontinentie. lees meer

Over de behandeling Wat kunt u verwachten?

Veel mensen schamen zich voor ongewild urineverlies. Er is gelukkig vaak iets aan te doen. De behandeling van urge-incontinentie is anders dan de behandeling van stressincontinentie. Er kan sprake zijn van combinatie van de twee. Dan is het soms nodig meerdere behandelingen te combineren. Andere oorzaken van urineverlies, zoals fistels, hebben ook een andere behandeling nodig dan stress- of urge-incontinentie.

Contact

Polikliniek Urologie

Bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur.
(024) 361 38 03

Behandelmogelijkheden


Behandeling van urineverlies bij aandrang urge-incontinentie

Er zijn verschillende manieren om urge-incontinentie te behandelen. In eerste instantie is de behandeling gericht op aanpassing van uw leefgewoonten, waaronder het drinken. Dit kan eventueel worden gecombineerd met blaastraining. lees meer

Behandeling van urineverlies bij inspanning stress-incontinentie

Er zijn verschillende manieren om stressincontinentie te behandelen. In eerste instantie is de behandeling meestal gericht op het verstevigen en het verbeteren van de coördinatie van uw bekkenbodem. lees meer

Behandeling van urineverlies bij inspanning stress-incontinentie

Er zijn verschillende manieren om stressincontinentie te behandelen. In eerste instantie is de behandeling meestal gericht op het verstevigen en het verbeteren van de coördinatie van uw bekkenbodem. We verwijzen u daarvoor naar een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut. Als dit niet helpt, kan een operatie nodig zijn.

Er zijn verschillende operaties mogelijk voor de behandeling van stressincontinentie, onder andere: Hierbij worden naast de plasbuis 2 opblaasbare ballonnetjes geplaatst. De grote van de ballonnetjes is naderhand aan te passen om een optimaal effect te krijgen. Dit kan poliklinisch door het vulslangetje aan de ballon met een naaldje aan te prikken. Deze bestaat uit een kussentje van siliconenschuim met daaraan 2 lange slippen die als ophanging dienen. De kracht waarmee het kussentje de plasbuis dichtdrukt, is naderhand aan te passen. Hiervoor is weer een operatie nodig. Deze bestaat uit een manchet om de plasbuis die u met een pompje in de balzak kunt bedienen om te plassen.

Urineverlies bij een fistel

De operatie wordt afgestemd op de plaats waar de fistel zich bevindt. lees meer

Urine-incontinentie bij mannen

Er kan onderscheid worden gemaakt tussen ongewild urineverlies bij inspanning en urineverlies bij aandrang. Ook kan er sprake zijn van combinatie van urineverlies bij inspanning en bij aandrang. lees meer

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: C
Verdieping: 0
Route: 725

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw C, Verdieping 0 en volg route 725

Afdeling Urologie

De specialisten van de afdeling Urologie onderzoeken en behandelen patiënten met aandoeningen aan de nieren, urinewegen of geslachtsorganen.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet