Patiëntenzorg Behandelingen Scoliose operatie (Sint MaartensKinderkliniek)

Over de operatie

Je bent onder behandeling bij de Sint MaartensKinderkliniek. Als de bocht in je rug te groot wordt, kan het zijn dat er een operatie nodig is. Deze operatie gebeurt niet in de Sint MaartensKinderkliniek, maar hier in het Amalia kinderziekenhuis van het Radboudumc. Op de website van de Sint MaartensKinderkliniek vind je meer informatie over scoliose en een filmpje over de scoliose-operatie.

Maartenskliniek.nl

Pre-operatieve screening

Vóór de operatie kom je al een keer naar het Amalia kinderziekenhuis voor een pre-operatieve screening. Tijdens de pre-operatieve screening beoordeelt de anesthesioloog jouw gezondheid. Als er bepaalde voorbereidingen nodig zijn, dan hoor je dat van de anesthesioloog.

Opname in het Amalia kinderziekenhuis


Over de opname

Eén werkdag voor de opname bellen je ouders naar ons om te horen hoe laat jullie in het ziekenhuis moeten zijn. Na de operatie blijf je een paar nachten slapen. Je krijgt een eigen kamer en één van jouw ouders/verzorgers mag blijven slapen. Als je op maandag naar het ziekenhuis komt, dan word je opgenomen op de Short Stay Unit. Kom je op donderdag naar het ziekenhuis, dan ga je de naar de Medium Care (F2a). 


Anesthesie bij kinderen

De operatie vindt plaats onder algehele anesthesie (narcose). Hier vind je meer informatie, foto's en filmpjes die je samen met je ouders kunt kijken om je voor te bereiden. 

meer informatie

Informatie en filmpjes

Hier vind je informatie en filmpjes over hoe de dingen gaan in het ziekenhuis:

Meer informatie


Naar de afspraak

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: F
Verdieping: 2
Route: 801

bekijk route

Naar de afspraak

Bezoekadres

F2c - Dagbehandeling en Short Stay Unit
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Parkeren

Het Amalia kinderziekenhuis is via meerdere ingangen bereikbaar. Bij Ingang Midden zijn 2 parkeerplaatsen voor langere invalidevoertuigen. Als uw kind meerdere dagen wordt opgenomen kan het voordeliger zijn om een parkeerkaart voor een week af te nemen. 

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw F, Verdieping 2 en volg route 801 (F2c - Dagbehandeling en Short Stay Unit)

Afspraak in het Amalia kinderziekenhuis praktische informatie

Heeft uw kind een afspraak of blijft uw kind één of meer nachten slapen in het Amalia kinderziekenhuis? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden, wat belangrijk is om mee te nemen en waar u moet zijn.

lees meer

mijnRadboud Persoonlijk patiëntendossier

Uw kind blijft onder behandeling van de Sint Maartenskliniek. In Mijnmaartenskliniek kunt u het dossier van uw kind in zien. Daarnaast kunt u tijdens de opname in het Amalia kinderziekenhuis toegang krijgen tot mijnRadboud.

meer informatie

Privacyverklaring

Sint Maartenskliniek en Radboudumc verwerken persoonsgegevens en medische informatie over uw kind. Dit is nodig om de zorg te kunnen leveren. 

open bestand (pdf)
  • Medewerkers
  • Intranet