Hoe kan ik mij aanmelden?

Om u aan te melden is het nodig dat u persoonlijk langskomt bij de balie van de polikliniek waar u onder behandeling bent, of bij de centrale inschrijfbalie. Deze vindt u bij de hoofdingang (route 509), bij ingang oost (route 940) en bij ingang west (Philips van Leydenlaan 15, Nijmegen). U heeft het volgende nodig: 
 • uw identificatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart).
 • uw mobiele telefoonnummer
Nadat u zich heeft gelegitimeerd, ontvangt u bij de balie een brief met een activatiecode. Met deze code kunt u uw aanmelding bij mijnRadboud zelf thuis afronden. Dit kan alleen via de webversie van mijnRadboud. Wanneer u mijnRadboud geactiveerd heeft, kunt u daarna als u dat wilt de app downloaden. In de brief wordt stap voor stap uitgelegd wat u moet doen. U kunt ook het instructiefilmpje op de website bekijken. 

Let op: uw aanmelding voor mijnRadboud is pas afgerond als u heeft ingelogd in mijnRadboud. Doe dit binnen 10 dagen, anders verloopt uw toegang en moet u zich opnieuw aanmelden. Wanneer u eenmaal heeft ingelogd, is uw toegang onbeperkt geldig.

Toegang tot het dossier van kinderen tot 12 jaar

Ouders of verzorgers van kinderen tot 12 jaar kunnen toegang krijgen tot het dossier van hun kind. Om de privacy en veiligheid te borgen zijn we daarbij extra zorgvuldig. We vragen u om bij aanmelding het volgende mee te nemen:

 • uw identificatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart),
 • het identificatiebewijs van uw kind. Is uw kind pas geboren en heeft het nog geen identificatiebewijs? Kaart dit dan aan bij uw arts. De arts mailt dan een verklaring naar de centrale inschrijfbalie,
 • uw mobiele telefoonnummer.

Daarnaast vragen we u om een toestemmingsformulier mee te nemen. Als u wilt kunt u dit formulier thuis al invullen:

Toegang tot het dossier van langdurig wilsonbekwame patiënten 

Wettelijke vertegenwoordigers van langdurig wilsonbekwame patiënten kunnen toegang krijgen tot het dossier van hun kind of cliënt. Om de privacy en veiligheid te borgen zijn we daarbij extra zorgvuldig. We vragen u om bij aanmelding het volgende mee te nemen:

 • uw identificatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart),
 • het identificatiebewijs van uw kind of cliënt,
 • indien van toepassing een verklaring van de arts als uw kind langdurig wilsonbekwaam en tussen de 12 en 18 jaar oud is,
 • indien van toepassing een verklaring van de rechtbank die aangeeft dat u de mentor of curator bent van een patiënt ouder dan 18 jaar,
 • uw mobiele telefoonnummer.

Daarnaast vragen we u om een toestemmingsformulier in te vullen. Als u wilt kunt u dit formulier thuis al invullen:

Veilige inlogmethode voor mijnRadboud

Om uw gegevens goed te beschermen, werkt mijnRadboud met een extra controle per sms. Geef daarom het mobiele nummer door waarop u deze sms wilt ontvangen. Nadat u uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft ingevuld, ontvangt u per sms een code die u moet invoeren. De sms-functie is een extra controle om uw identiteit vast te stellen. Zo weten we dat we ook echt met u te maken hebben.

Welkom bij het Radboudumc waar kunnen wij u mee helpen?

ik zoek
 • mijn aandoening
 • een afdeling
 • resultaten
 • mijn onderzoek of behandeling
 • hoe ik bij het Radboudumc kom

Uw afspraak bij het Radboudumc

Heeft u binnenkort een afspraak in het Radboudumc? Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over uw afspraak in ons ziekenhuis.

lees meer

Contact

Ons algemene telefoonnummer is (024) 361 11 11. Bekijk onze andere contactmogelijkheden.

lees meer

Bereikbaar­heid Radboudumc

Het Radboudumc heeft meerdere ingangen met verschillende adressen. Bekijk de informatie over bereikbaarheid, parkeren en fietsenstallingen.

lees meer

Uw opname

Wordt u binnenkort opgenomen op een van onze verpleegafdelingen? Of bent u met spoed bij ons opgenomen? Dan komt er veel op u af. Hier vindt u informatie over het voorbereiden op een opname, de opnamedag, uw verblijf en uw ontslag.

lees meer

Werken bij het Radboudumc

Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Wil jij samen met ons het verschil maken?

lees meer

Voor­zieningen

Tijdens uw bezoek of opname kunt u gebruikmaken van de diverse voorzieningen van het Radboudumc.

lees meer

Rechten en plichten

Uw belangrijkste rechten en plichten als patiënt zijn vastgelegd in wetten, onder andere in de Wet op Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO).

lees meer

Kosten van zorg

Komt u voor een onderzoek of behandeling naar het Radboudumc? Dan is het belangrijk om in uw polisvoorwaarden te kijken of de kosten van uw behandeling worden vergoed.

lees meer

Uitgelicht


Nieuwe website over zwangerschap en bevalling in regio Nijmegen

20 april 2018

Op de website van SAMEN regio Nijmegen vinden (aanstaande) zwangere vrouwen informatie om een goede start te maken. Het Radboudumc is samenwerkingspartner van SAMEN.

lees meer

10.000 euro voor All4Small bij afscheid Cathy van Beek

9 april 2018

Bij haar afscheid op 15 november 2017 vroeg voormalig bestuurslid Cathy van Beek in plaats van cadeaus om een bijdrage voor All4Small. Met dit fonds werft de afdeling Neonatologie fondsen voor onderzoek naar onder andere de bloedsomloop bij te vroeg geboren kinderen.

lees meer

‘Gezondheid is ongelijk verdeeld, daar moeten we wat aan doen’

9 april 2018

Overgewicht neemt toe. Meer ziektes ontstaan door slechte leefstijl. En gezondheid is “ongelijk verdeeld”; zo leven laagopgeleiden zes jaar korter. De beweging Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen, waarvan het Radboudumc partner is, wil meer aandacht voor preventie.

lees meer

Amalia kinder­ziekenhuis

Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks behandelen wij ongeveer 22.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar.

lees meer
inloggen