Over de Mamma­polikliniek

Als u klachten heeft die kunnen wijzen op borstkanker, of als tijdens het Bevolkingsonderzoek Borstkanker een afwijking in uw borst is gevonden, kan de huisarts u doorverwijzen naar de polikliniek Radiologie voor sneldiagnostiek.

De uitslag

De radioloog informeert u meteen na afloop van de radiologische onderzoeken. Wanneer het mammogram en de eventuele echo geen afwijkingen laten zien kunt u gerustgesteld naar huis. De uitslagen krijgt u via Zorgmail.

Punctie

Als een punctie nodig is, wordt de punctie meestal dezelfde dag of de dag erna afgenomen. Sommige puncties kunnen niet dezelfde dag plaatsvinden. Het kan dan enkele dagen duren voordat we het biopt afnemen. We streven ernaar om de uitslag binnen 2 dagen met u te bespreken. 

Bij een punctie neemt de radioloog telefonisch contact op met uw huisarts om de bevindingen terug te koppelen en te vragen om toestemming voor doorverwijzing naar de Mammapoli. 

Doorverwijzing naar de Mammapoli

We streven ernaar om u nog dezelfde dag of op de dag erna op de Mammapoli te zien. 
‘Mamma’ is het Latijnse woord voor borst. Het ‘mammateam’ is gespecialiseerd in het onderzoeken van borstafwijkingen en de behandeling daarvan. De Mammapolikliniek is gevestigd op de polikliniek Heelkunde.


Over de Mamma­polikliniek

Als u klachten heeft of als tijdens het Bevolkingsonderzoek Borstkanker een afwijking in uw borst is gevonden, kan uw huisarts u doorverwijzen naar de afdeling Radiologie voor verschillende onderzoeken. Daarna kunt u doorverwezen worden nar de Mammapolikliniek. 

lees meer

Contact

Polikliniek Mamma

(024) 361 38 08

Uw afspraak

Komt u voor een eerste afspraak in het Radboudumc? Meldt u zich dan vóór uw afspraak eerst bij de centrale inschrijfbalie bij de hoofdingang of bij ingang oost. lees meer

Uw afspraak

Waar kunt u zich melden?

Komt u voor een eerste afspraak in het Radboudumc? Meldt u zich dan vóór uw afspraak eerst bij de centrale inschrijfbalie bij de hoofdingang of bij ingang oost. Hier kunt u zich laten inschrijven als patiënt. Vervolgens kunt u naar onze afdeling komen voor uw afspraak.

Wat neemt u mee?

Zorg dat u bij uw bezoek aan de Mammapolikliniek altijd het volgende bij u heeft:

  • Verzekeringsbewijs,
  • Legitimatiebewijs; in ziekenhuizen geldt een identificatieplicht. Je kunt je legitimeren met een wettelijk legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart).
  • Eventuele verwijsbrief.
  • Uitslag van het Bevolkingsonderzoek Borstkanker; van uw huisarts krijgt u een gespecificeerde brief van het bevolkingsonderzoek mee.

Verder kan het prettig zijn om iemand mee te nemen, omdat u mogelijk veel informatie tegelijk krijgt.


Borstkanker mamma­carcinoom

Borstkanker is een kwaadaardig gezwel in de borst. Symptomen van borstkanker kunnen zijn een knobbeltje of verdikking op uw borst, een ingetrokken tepel, bloederige afscheiding uit uw tepel en een verkleurde of warme borst. lees meer

Extra onderzoek

Soms is extra onderzoek nodig. Bijvoorbeeld als ze punctie of echo te weinig informatie geeft.

  • Het aanvullende onderzoek kan bestaan uit een stereotactische (computergestuurde) biopsie.

    naar het onderzoek


mijnRadboud uw persoonlijke patiënten­dossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet