Medicatie

De verpleegkundige geeft u uw medicatie zoveel mogelijk tijdens de medicatierondes. Deze rondes zijn vóór de maaltijden en vóór de nacht. Tijdens de medicatierondes draagt de verpleegkundige een geel hesje met het opschrift ‘Medicijnronde, niet storen!’. De verpleegkundige scant uw identificatiearmbandje en vraagt naar uw naam en geboortedatum. Zo weet de verpleegkundige zeker van dat hij of zij de medicatie aan de juiste patiënt geeft.
 
Patiëntenzorg Verpleegafdelingen Verpleegafdeling Interne Geneeskunde en Reumatologie

Over de verpleegafdeling

Bij sommige behandelingen is het nodig dat we u opnemen op onze verpleegafdeling Interne Geneeskunde en Reumatologie.

lees meer

Over de verpleegafdeling

Bij sommige behandelingen is het nodig dat we u opnemen op onze verpleegafdeling. Patiënten van de afdeling Interne Geneeskunde verblijven dan op een verpleegafdeling waar ook patiënten van Reumatologie worden opgenomen.

Op de Verpleegafdeling Interne Geneeskunde werken artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers nauw samen om u de best mogelijke zorg te geven. 

Artsenvisite

De afdelingsarts (internist in opleiding) is samen met de supervisor (internist) primair verantwoordelijk voor het medisch beleid. Er wordt dagelijks door de arts en verpleegkundige gesproken over hoe uw ziekte zich ontwikkelt en zij informeren u over eventuele nieuwe bevindingen en het behandelplan. Tijdens deze artsenvisite kunt u ook vragen stellen over de medische behandeling. Ook komt elke week een van de professoren langs voor 'grote visite'. De professor bespreekt dan uw ziektegeschiedenis, bevindingen en behandelplan door met de afdelingsarts en zijn/haar supervisor. Hierover informeren zij u.

Bedden

De afdeling heeft 24 verpleegplaatsen, dit zijn allemaal éénpersoonskamers. 


Contact

Verpleegafdeling Interne Geneeskunde en Reumatische Ziekten

(024) 361 70 88

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: A
Verdieping: 4
Route: 689

bekijk route

Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Verpleegafdeling A4 Oost
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw A, Verdieping 4 en volg route 689 (Verpleegafdeling A4 Oost)

Met wie krijgt u te maken?

Als patiënt van het Radboudumc krijgt u met veel verschillende medewerkers te maken. Hier leest u wat hun functies zijn en waarvoor u bij deze medewerkers terecht kunt. lees meer

Op de afdeling


Dagindeling

Hoewel de dag voor iedere patiënt anders verloopt, zijn er toch vaste momenten. Onderzoeken en behandelingen kunnen de hele dag plaatsvinden.

lees meer

Dagindeling

Hoewel de dag voor iedere patiënt anders verloopt, zijn er toch vaste momenten:

 

6.30 uur

De verpleegkundige start met controles.

8.15 uur

De verpleegkundige van de dagdienst overlegt met u over eventuele hulp bij de lichamelijke verzorging en neemt de dagplanning door.

10.00-12.00 uur    

De artsenvisites vinden plaats aan uw bed.

13.30-14.15 uur        

Rustmoment voor de patiënten en overlegmoment voor de verpleegkundigen

14.30 uur                    

Verpleegkundigen starten met de middagronde voor verzorging en behandeling

20.00 uur 

De verpleegkundigen starten met de avondronde voor verzorging en behandeling

22.30 uur 

Laatste ronde voor de nacht

Onderzoeken en behandelingen kunnen de hele dag plaatsvinden. Ook zijn er 24 uur per dag verpleegkundigen op de afdeling die u verzorging/behandeling kunnen bieden en uw vragen beantwoorden.

Bezoektijden

Van 7.30 tot 21.00 uur is uw bezoek van harte welkom.

lees meer

Bezoektijden

Van 7.30 tot 21.00 uur is uw bezoek van harte welkom. 

Als u het prettig vindt als uw bezoek u helpt met bijvoorbeeld eten, verzorging of begeleiding bij een onderzoek. Dan kan dat. Vraag uw verpleegkundige naar de mogelijkheden. Onderzoek, artsenvisite, behandeling en verzorging gaan door, ook tijdens bezoekuren. Wanneer medische of verpleegkundige handelingen verricht worden, verzoeken wij het bezoek de kamer even te verlaten. U kunt, in overleg met de verantwoordelijke verpleegkundige, de afdeling verlaten, zij kent uw dagprogramma.

Voor bezoekende kinderen kan de ziekenhuis omgeving niet 100% veilig zijn. Het is dus de verantwoordelijkheid van de ouders om op de kinderen te letten. Ons advies is om in ieder geval baby’s en kinderen met een ernstige aandoening van hart, longen of afweersysteem vanwege hun kwetsbaarheid niet mee te nemen onze afdeling.
 

Bloemen

Het is niet toegestaan om planten in potgrond mee te nemen naar de afdeling. De kans op een infectie wordt door bacteriën in potgrond vergroot. Om de kans op bacteriën in bloemwater te verkleinen is het alleen toegestaan om gebruik te maken van wegwerp vazen van karton. Deze zijn te koop in het ziekenhuis.


Beter uit bed Wat betekent dat?

Bij het Radboudumc kiezen we voor een actief herstel. Vanuit de gedeelde visie dat het stimuleren van activiteit voor, tijdens en na de ziekenhuisopname beter is voor het herstel van de patiënt. over het project

Beter uit bed Wat betekent dat?

Bij het Radboudumc kiezen we voor een actief herstel. Vanuit de gedeelde visie dat het stimuleren van activiteit voor, tijdens en na de ziekenhuisopname beter is voor het herstel van de patiënt. Daarbij wordt het bed niet meer centraal gesteld, maar de patiënt en zijn behandeltraject. Zoveel mogelijk zal door zorgverleners gestimuleerd worden dat de patiënt actief is tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis.
 


FoodforCare Eten en drinken

Het voedingsconcept van het Radboudumc heet FoodforCare. Hierbij biedt uw voedingsassistent u 7 keer per dag meerdere gerechten aan.

lees meer

Isolatie­verpleging

Wanneer u een besmettelijke bacterie of virus bij u draagt, zullen we u apart verplegen, geïsoleerd verplegen heet dat. lees meer

Continue monitoring door de ViSi Mobile

De ViSi Mobile is een polsmonitor die 24/7 achteruitgang van vitale functies van patiënten kan meten.

lees meer

Continue monitoring door de ViSi Mobile

De ViSi Mobile is een polsmonitor die 24/7 achteruitgang van vitale functies van patiënten kan meten. Op onze verpleegafdeling sluiten we al onze patiënten aan op deze ViSi Mobile. Met deze polsmonitor kunnen we u 24/7 draadloos monitoren op basis van hun ademhaling, hartslag, bloeddruk, saturatie en huidtemperatuur. Dankzij de polsmonitor en het sneller signaleren van verslechtering hoeven patiënten onder andere minder snel ongepland naar de IC.


Voorzieningen op de afdeling

 • Het is gebruikelijk dat iemand namens u als contactpersoon optreedt. Uw contactpersoon kan telefonisch of mondeling contact opnemen met de verpleegkundige die verantwoordelijk is voor uw zorg. Andere familieleden die contact opnemen verwijzen we door naar deze contactpersoon.


 • Mee-eten

  Samen eten doet eten

  Willen uw bezoekers mee-eten met de warme maaltijd? Dat kan. U kunt dit tot uiterlijk 16.00 uur aangeven bij uw voedingsassistent. U kunt de gerechten alleen met PIN betalen.

  Prijslijst

  Ontbijt € 2,65
  Lunch (soep, salade en broodje) € 4,75
  Warme maaltijd + rauwkost € 5,75
  Warme maaltijd + rauwkost + dessert € 6,80
  Dessert € 2,10

   


 • Roken

  Het Radboudumc is een gezondheidsinstelling waar gezondheidsbevordering en preventie hoog in het vaandel staan. Iedereen die in ons huis aanwezig is moet kunnen rekenen op een gezonde leef- en werkomgeving. Roken is hierbij niet gepast. 

  Rookzones

  Roken binnen het Radboudumc is alleen toegestaan in de speciale rookruimte. U vindt deze op de begane grond bij de hoofdingang. Buiten roken mag uitsluitend in de daarvoor aangewezen rookzones. U vindt deze op enige afstand van alle ingangen van het ziekenhuis. De rookzones zijn dag en nacht geopend en zodanig gebouwd dat u beschermd wordt tegen regen en wind.

  Bij opname 

  Bent u opgenomen in ons ziekenhuis en wilt u de afdeling af om te roken, dan moet u zich houden aan enkele regels. Vooraf vraagt u toestemming aan de verpleegkundige, u draagt een identificatiebandje en u regelt zelf het vervoer naar de rookruimte. Roken is niet toegestaan als u zuurstof krijgt toegediend.

   


 • Persoonlijke eigendommen

  Op uw kamer beschikt u over een kledingkast en een nachtkastje waar u uw persoonlijke eigendommen kunt bewaren.

  Het ziekenhuis is voor iedereen toegankelijk. Neem dan ook zo min mogelijk geld, dure kleding of andere kostbaarheden mee naar het ziekenhuis. U bent zelf verantwoordelijk voor de door u meegenomen spullen. Ook laptops en dure mobiele telefoons neemt u mee op eigen verantwoordelijkheid.


Medicatie

De verpleegkundige geeft u uw medicatie zoveel mogelijk tijdens de medicatierondes. Deze rondes zijn vóór de maaltijden en vóór de nacht. lees meer

Ontslag

Tijdens uw opname zullen de verpleegkundige en behandelend arts met U de ontslagdatum bespreken en beoordelen wanneer u weer naar huis kunt. Om u zich hier op voor te bereiden, hebben we voor u een hulpmiddel ontwikkeld.

lees meer

Ontslag

Tijdens uw opname zullen de verpleegkundige en behandelend arts met U de ontslagdatum bespreken en beoordelen wanneer u weer naar huis kunt. Om u zich hier op voor te bereiden, hebben we voor u een hulpmiddel ontwikkeld.

Weer naar huis. Wat wil ik nog weten?

Over medicijnen en verbandmiddelen

 • Weet  ik welke medicijnen ik moet gebruiken?
 • Heb ik vragen over mijn medicijnen, bijvoorbeeld over bijwerkingen?
 • Wil ik mijn medicijnen in een medicijnrol?
 • Heb ik verbandmiddelen nodig? Heb ik daar een recept voor nodig?
 • Hoe verzorg ik mijn wonden? Heb ik hier hulp bij nodig?
 • Waar haal ik mijn medicijnen en verbandmiddelen op?


Over mijn voeding

 • Mag ik alles eten en drinken?
 • moet ik rekening houden met bijvoorbeeld vochtbeperking of bijvoeding?
 • Heb ik sondevoeding nodig?


Over het oppakken van mijn activiteiten

 • Mag ik sporten?
 • Mag ik autorijden?
 • Heb ik thuis fysiotherapie nodig?
 • Heb ik hulpmiddelen of aanpassingen nodig?
 • Moet ik mijn leefstijl aanpassen vanwege mijn diabetes?


Over de gevolgen van mijn behandeling of operatie

 • Heb ik straks nog last? Bijvoorbeeld van pijn, vermoeidheid, vermindere stoelgang, veranderende seksualiteit?
 • Ben ik besmettelijk voor mijn omgeving?
 • Zitten er nog stoffen van de chemotherapie in mijn bloed, zweet of urine?


Over vervolgafspraken

 • Heb ik nog een afspraak op de polikliniek?
 • Krijg ik vervolgonderzoeken? Hoe bereid ik me daar op voor?
 • Heb ik een afspraak nodig bij de trombosedienst?
 • Weet ik in welke situaties ik contact moet opnemen?
 • Wie kan ik bellen bij problemen?

 
Over hulp of opvang na ontslag

 • Word ik door iemand opgehaald?
 • Is er iemand die mij thuis opvang?
 • Heb ik straks (extra) hulp nodig? Bijvoorbeeld bij koken, aan- en uitkleden of in en uit bed gaan?
 • Heb ik thuiszorg? Wanneer start die? 

 


 

 


Nazorg Transferpunt

Misschien heeft u na uw bezoek aan de polikliniek, spoedeisende hulp of ziekenhuisopname nog zorg nodig. Denk hierbij aan thuiszorg, een verblijf in een zorginstelling of hulpmiddelen. Het Transferpunt van het Radboudumc helpt u met het organiseren van deze nazorg. lees meer
 • Medewerkers
 • Intranet