Afdelingen Dermatologie Behandelunit

Wat gebeurt er op de behandelunit?

Op onze behandelunit hebben we een aantal specialistische behandelingen:

  • arbeids- en tijdsintensieve behandelingen (ATB)
  • lichttherapie met verschillende lichtcabines: UV-B, UV-A en UVA-1
  • fotodynamische lichttherapie (PDT) met of zonder daglicht

Contact

Behandelunit Dermatologie

ma t/m vrij, 08.00 – 16.30 uur
(024) 361 32 80

Wie doet de behandeling?

Bij het intakegesprek gaan een arts en verpleegkundige uitvoerig in op uw huidaandoening. Aan de hand van de verzamelde gegevens stelt de arts de behandeling vast. De verpleegkundige voert de behandeling uit.

lees meer

Wie doet de behandeling?

Bij het intakegesprek gaan een arts en verpleegkundige uitvoerig in op uw huidaandoening. Aan de hand van de verzamelde gegevens stelt de arts de behandeling vast. De verpleegkundige voert de behandeling uit en legt uit hoe u de behandeling thuis kunt voortzetten. De verpleegkundige zorgt ook voor alle vervolgafspraken.

Het Radboudumc streeft ernaar dat het altijd dezelfde specialist is die u behandelt. Dit is niet altijd haalbaar, omdat alle specialisten op de polikliniek én op de verpleegafdeling werken. Daardoor komt het voor dat u in de loop van de behandeling een andere specialist krijgt toegewezen.

Uw afspraak bij de behandelunit

Uw behandelend arts op de polikliniek kan u voor een behandeling naar de behandelunit verwijzen. De medewerkers van de behandelunit bellen u dan voor een afspraak.

lees meer

Uw afspraak bij de behandelunit

Uw behandelend dermatoloog kan u voor een behandeling naar de behandelunit verwijzen. Een van de administratief medewerkers van de behandelunit belt u dan voor een afspraak of nodigt u per brief uit voor een afspraak. U kunt zich op de dag van de afspraak aanmelden bij de aanmeldzuil op de behandelunit.

Verhinderd?

Bent u verhinderd? Bel dan op tijd met de behandelunit of wijzig uw afspraak in mijnRadboud

Naar uw afspraak

Ingang: Ingang West
Route: 396 (4e verdieping)

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 15
6525 EX Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 15
Ga naar binnen bij: Ingang West
Volg route 396 (4e verdieping)

Specialistische behandelingen


Arbeids- en tijdsintensieve behandelingen

Sommige dermatologische behandelingen zijn arbeids- en tijdsintensief. Deze verrichten we op de behandelunit. We noemen deze behandelingen arbeids- en tijdsintensieve behandelingen (ATB).

lees meer

Lichttherapie

Veel mensen merken dat hun psoriasis, eczeem of andere jeukende aandoening minder wordt door de zon. Dit heeft te maken met ultraviolette straling (UV). We kunnen het effect van zonlicht nadoen met kunstmatige lichtbronnen. lees meer

Fotodynamische therapie

Fotodynamische therapie (PDT) is een vorm van lichttherapie die ervoor zorgt dat kwaadaardige huidcellen worden vervangen door nieuwe gezonde huidcellen. lees meer