Naar uw afspraak

Bezoekadres

Interne Geneeskunde
Ingang: 8 (rechts naast de hoofdingang)
Geert Grooteplein Zuid 8
6525 GA Nijmegen

Huispostnummer: 433

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 8
Ga naar binnen bij: Apotheek (rechts naast de hoofdingang)
Volg route 433 (Interne Geneeskunde)
Afdelingen Interne Geneeskunde

Over de afdeling Interne Geneeskunde

Binnen Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde. Denkt u daarbij aan suikerziekte, hoge bloeddruk, maagklachten, vermoeidheid, buikklachten, benauwdheid, afvallen, infectieziekten en nog vele andere klachten.

lees meer

Over de afdeling Interne Geneeskunde

Binnen de afdeling Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde. Denkt u daarbij aan suikerziekte, hoge bloeddruk, maagklachten,  benauwdheid, afvallen, infectieziekten en nog vele andere klachten.

Klachten en aandoeningen die wij behandelen, zijn bijvoorbeeld:
 • gewichtsverandering
 • bloedarmoede
 • suikerziekte
 • benauwdheid
 • infectieziekten
 • hoge bloeddruk
 • aderverkalking
Ook stofwisselingsziekten en hormoonstoornissen horen bij de interne geneeskunde.
De specialisten voor inwendige ziekten heten internisten. Wij streven naar snelle diagnostieke en behandeling. Soms verwijzen we u door naar een internist die gespecialiseerd is in een specifiek deelgebied van de interne geneeskunde, zoals nierziekten of bloedziekten
 

Welke patiënten zien wij?

 • patiënten met acute aandoeningen op het gebied van de interne geneeskunde (80% van alle opnames van de afdeling zijn spoedeisend);
 • patiënten met chronische aandoeningen die langdurig specialistische begeleiding nodig hebben (zoals suikerziekte, afweerstoornissen en vaatziektes); 
 • patiënten met meer dan één ziekte (comorbiditeit), zowel binnen als buiten de interne geneeskunde;
 • internistische consulten op andere afdelingen van het Radboudumc.

Contact

Afdeling Interne Geneeskunde

(024) 361 65 04

Naar uw afspraak

Ingang: Apotheek (rechts naast de hoofdingang)
Route: 433

bekijk route

mijnRadboud uw persoonlijke patiënten­dossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Onze aandachtsgebieden


Diabetes

Wij bieden een 24-uurs dienst voor acute vragen en problemen voor alle patiënten die bij ons onder behandeling zijn vanwege diabetes mellitus (suikerziekte).

lees meer

Endocriene ziekten

Endocrinologie houdt zich bezig met de diagnostiek, behandeling en preventie van hormonale en stofwisselingsziektes en met de gevolgen van deze aandoeningen.

lees meer

Infectieziekten

Infectieziekten worden veroorzaakt door micro-organismen. Ze kunnen ontstaan als uw afweersysteem tekortschiet of als het micro-organisme erg sterk is.

lees meer

Vasculaire geneeskunde

De specialisten van Vasculaire Geneeskunde zijn internisten met speciale expertise op het gebied van de diagnostiek, behandeling en het voorkomen van vaatziektes.

lees meer

Acute geneeskunde

Acute geneeskunde is een onderdeel van de afdeling interne geneeskunde en verzorgt de onmiddellijke specialistische hulp aan volwassen patiënten met een acuut (internistisch) probleem.

lees meer

Metabole ziekten

Onze aandacht gaat uit naar alle vormen van erfelijke stofwisselingsziekten, in het bijzonder naar energiestofwisselingsziekten (mitochondriële ziekten).

lees meer

Onze locaties


Verpleeg­afdeling Interne Geneeskunde en Reumatische Ziekten

Bij sommige behandelingen is het nodig dat we u opnemen op onze verpleegafdeling Interne Geneeskunde en Reumatische Ziekten.

lees meer

Polikliniek Interne Geneeskunde

Op de Polikliniek Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde.

lees meer

Dagbehandeling interne specialismen

U komt hier voor behandelingen van de afdelingen Hematologie, Algemene Interne Geneeskunde en Reumatische ziekten. Lees hier belangrijke informatie over deze afdeling.

lees meer

Polikliniek Interne Geneeskunde (Sint Maartenskliniek)

U bent verwezen naar de internist van het Radboudumc op de polikliniek Reumatologie van de Sint Maartenskliniek. U bezoekt de polikliniek Reumatologie van de Sint Maartenskliniek voor een reumatoïde aandoening, naast deze aandoening speelt er een vasculair probleem (oa hoge bloeddruk).

lees meer

Polikliniek Schildklier

Heeft u schildklierklachten? Dan kan uw huisarts of medisch specialist u doorverwijzen naar onze Schildklierpolikliniek.

lees meer

Patiëntenadvies­raad Interne Geneeskunde

De afdeling Interne Geneeskunde heeft een eigen patiëntenadviesraad: PAR-AIG. We willen samen met de patiënt de kwaliteit van zorg op onze afdeling verbeteren.

lees meer

Patiëntenadvies­raad Interne Geneeskunde

De afdeling Interne Geneeskunde van het Radboudumc heeft een patiëntenadviesraad (PAR-AIG). Daarmee betrekken we de patiënt nog meer als partner in de zorgverlening. We willen samen met de patiënt de kwaliteit van zorg op onze afdeling verbeteren. De PAR-AIG en verschillende professionals praten over alledaagse dingen die leven op onze werkvloer. Daarnaast betrekken we de patiëntenadviesraad bij de organisatie en zorgvernieuwing op onze afdeling. Zo krijgen patiënten ook beter zicht op de werkwijze van afdeling Interne Geneeskunde. Voor afdelingsoverstijgende onderwerpen stemt de PAR-AIG af met de Patiëntenadviesraad Radboudumc.

Activiteiten

De PAR-AIG:  
 • vergadert 3 keer per jaar gedurende ongeveer 2 uur, onder andere met de zorgprofessionals;
 • signaleert, agendeert en bespreekt nieuwe ontwikkelingen;
 • geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het management van de afdeling Interne Geneeskunde en de centrale PAR over de lopende gang van zaken en nieuwe ontwikkelingen.

Jaarverslag 2018 PAR-AIG

Download ons jaarverslag

Meer informatie of lid worden?

De PAR-AIG bestaat nu uit 8 leden. Extra leden zijn van harte welkom! Wilt u zich aanmelden als lid? Of wilt u meer informatie over de PAR-AIG? Stuur dan een e-mail aan de voorzitter van de PAR-AIG, Judith van den Reek. Vermeld daarin uw achtergrond, aandoening en motivatie.

Wetenschap­pelijk onderzoek

Onze afdeling houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek. over ons onderzoek (in English)

Werken bij afdeling Interne Geneeskunde

 • Ben jij benieuwd wat het betekent om als verpleegkundige op de afdeling Interne Geneeskunde te werken? En ben jij een (bijna) gediplomeerd verpleegkundige?

  lees meer