Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Interne Geneeskunde
Ingang: 8 (rechts naast de hoofdingang)
Geert Grooteplein Zuid 8
6525 GA Nijmegen

Huispostnummer: 433

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 8
Ga naar binnen bij: Apotheek (rechts naast de hoofdingang)
Volg route 433 (Interne Geneeskunde)
Afdelingen Interne Geneeskunde

Over de afdeling Interne Geneeskunde

Binnen Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde. Denkt u daarbij aan suikerziekte, hoge bloeddruk, maagklachten, vermoeidheid, buikklachten, benauwdheid, afvallen, infectieziekten en nog vele andere klachten.

lees meer

Over de afdeling Interne Geneeskunde

Binnen de afdeling Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde. Denkt u daarbij aan suikerziekte, hoge bloeddruk, maagklachten,  benauwdheid, afvallen, infectieziekten en nog vele andere klachten.

Klachten en aandoeningen die wij behandelen, zijn bijvoorbeeld:
 • gewichtsverandering
 • bloedarmoede
 • suikerziekte
 • benauwdheid
 • infectieziekten
 • hoge bloeddruk
 • aderverkalking
Ook stofwisselingsziekten en hormoonstoornissen horen bij de interne geneeskunde.
De specialisten voor inwendige ziekten heten internisten. Wij streven naar snelle diagnostieke en behandeling. Soms verwijzen we u door naar een internist die gespecialiseerd is in een specifiek deelgebied van de interne geneeskunde, zoals nierziekten of bloedziekten
 

Welke patiënten zien wij?

 • patiënten met acute aandoeningen op het gebied van de interne geneeskunde (80% van alle opnames van de afdeling zijn spoedeisend);
 • patiënten met chronische aandoeningen die langdurig specialistische begeleiding nodig hebben (zoals suikerziekte, afweerstoornissen en vaatziektes); 
 • patiënten met meer dan één ziekte (comorbiditeit), zowel binnen als buiten de interne geneeskunde;
 • internistische consulten op andere afdelingen van het Radboudumc.

Contact

Afdeling Interne Geneeskunde

(024) 361 65 04

Maatregelen coronavirus

Veel van de geplande poliklinische afspraken en behandelingen gaan door. Soms ook telefonisch of in een videogesprek. Helaas moeten we sommige geplande opnames uitstellen. Wij nemen zelf contact met u op als dit voor u geldt. U kunt voor spoedgevallen altijd bij ons terecht.

lees meer

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Apotheek (rechts naast de hoofdingang)
Route: 433

bekijk route

mijnRadboud uw persoonlijke patiënten­dossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer

COVID-19-vaccinatie medische hoog-risicogroepen

Waarschijnlijk zullen patiënten van enkele medische hoog-risicogroepen met voorrang worden gevaccineerd in het ziekenhuis waar ze onder behandeling zijn. Mogelijk vallen hier ook patiënten met een (ernstige) primaire immuundeficiëntie onder. Wat betekent dit voor u? lees meer

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Onze aandachtsgebieden


Diabetes

Wij bieden een 24-uurs dienst voor acute vragen en problemen voor alle patiënten die bij ons onder behandeling zijn vanwege diabetes mellitus (suikerziekte).

lees meer

Endocriene ziekten

Endocrinologie houdt zich bezig met de diagnostiek, behandeling en preventie van hormonale en stofwisselingsziektes en met de gevolgen van deze aandoeningen.

lees meer

Infectieziekten

Infectieziekten worden veroorzaakt door micro-organismen. Ze kunnen ontstaan als uw afweersysteem tekortschiet of als het micro-organisme erg sterk is.

lees meer

Vasculaire geneeskunde

De specialisten van Vasculaire Geneeskunde zijn internisten met speciale expertise op het gebied van de diagnostiek, behandeling en het voorkomen van vaatziektes.

lees meer

Acute geneeskunde

Acute geneeskunde is een onderdeel van de afdeling interne geneeskunde en verzorgt de onmiddellijke specialistische hulp aan volwassen patiënten met een acuut (internistisch) probleem.

lees meer

Metabole ziekten

Onze aandacht gaat uit naar alle vormen van erfelijke stofwisselingsziekten, in het bijzonder naar energiestofwisselingsziekten (mitochondriële ziekten).

lees meer

Onze locaties


Verpleeg­afdeling Interne Geneeskunde en Reumatische Ziekten

Bij sommige behandelingen is het nodig dat we u opnemen op onze verpleegafdeling Interne Geneeskunde en Reumatische Ziekten.

lees meer

Polikliniek Interne Geneeskunde

Op de Polikliniek Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde.

lees meer

Dagbehandeling interne specialismen

U komt hier voor behandelingen van de afdelingen Hematologie, Algemene Interne Geneeskunde en Reumatische ziekten. Lees hier belangrijke informatie over deze afdeling.

lees meer

Polikliniek Interne Geneeskunde (Sint Maartenskliniek)

U bent verwezen naar de internist van het Radboudumc op de polikliniek Reumatologie van de Sint Maartenskliniek. U bezoekt de polikliniek Reumatologie van de Sint Maartenskliniek voor een reumatoïde aandoening, naast deze aandoening speelt er een vasculair probleem (oa hoge bloeddruk).

lees meer

Polikliniek Schildklier

Heeft u schildklierklachten? Dan kan uw huisarts of medisch specialist u doorverwijzen naar onze Schildklierpolikliniek.

lees meer

Patiënten­adviesraad Interne Geneeskunde PAR-AIG

De afdeling Interne Geneeskunde heeft een eigen patiëntenadviesraad: PAR-AIG. We willen samen met de patiënt de kwaliteit van zorg op onze afdeling verbeteren.

lees meer

Wetenschap­pelijk onderzoek

Onze afdeling houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek. over ons onderzoek (in English)

Werken bij afdeling Interne Geneeskunde

 • Ben jij benieuwd wat het betekent om als verpleegkundige op de afdeling Interne Geneeskunde te werken? En ben jij een (bijna) gediplomeerd verpleegkundige?

  lees meer