Over de afdeling Interne Geneeskunde

Binnen de afdeling Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde. Denkt u daarbij aan suikerziekte, hoge bloeddruk, maagklachten, vermoeidheid, buikklachten, benauwdheid, afvallen, infectieziekten en nog vele andere klachten.

Klachten en aandoeningen die wij behandelen, zijn bijvoorbeeld:
 • gewichtsverandering
 • buikklachten
 • bloedarmoede
 • suikerziekte
 • benauwdheid
 • infectieziekten
 • hoge bloeddruk
 • aderverkalking
 • vermoeidheid
Ook stofwisselingsziekten en hormoonstoornissen horen bij de interne geneeskunde.
De specialisten voor inwendige ziekten heten internisten. Wij streven naar snelle diagnostieke en behandeling. Soms verwijzen we u door naar een internist die gespecialiseerd is in een specifiek deelgebied van de interne geneeskunde, zoals nierziekten of bloedziekten
 

Welke patiënten zien wij?

 • patiënten met acute aandoeningen op het gebied van de interne geneeskunde (80% van alle opnames van de afdeling zijn spoedeisend);
 • patiënten met chronische aandoeningen die langdurig specialistische begeleiding nodig hebben (zoals suikerziekte, afweerstoornissen en vaatziektes); 
 • patiënten met meer dan één ziekte (comorbiditeit), zowel binnen als buiten de interne geneeskunde;
 • internistische consulten op andere afdelingen van het Radboudumc.

Over de afdeling Interne Geneeskunde

Binnen Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde. Denkt u daarbij aan suikerziekte, hoge bloeddruk, maagklachten, vermoeidheid, buikklachten, benauwdheid, afvallen, infectieziekten en nog vele andere klachten.

lees meer

Contact

Afdeling Interne Geneeskunde

(024) 361 65 04


Naar uw afspraak

Ingang: Ingang 8 (rechts naast de hoofdingang)
Route: 433

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Interne Geneeskunde
Ingang: 8 (rechts naast de hoofdingang)
Geert Grooteplein Zuid 8
6525 GA Nijmegen

Huispostnummer: 433

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 8
Ga naar binnen bij: Ingang 8 (rechts naast de hoofdingang)
Volg route 433 (Interne Geneeskunde)

Interne Geneeskunde

Op de verpleegafdeling van de afdeling Interne Geneeskunde kunt u terecht tussen 9.30 en 13.00 uur of tussen 15.00 en 21.00 uur.

naar de afdeling

mijnRadboud uw persoonlijke patiënten­dossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Onze aandachtsgebieden


Diabetes

Wij bieden een 24-uurs dienst voor acute vragen en problemen voor alle patiënten die bij ons onder behandeling zijn vanwege diabetes mellitus (suikerziekte).

lees meer

Endocriene ziekten

Endocrinologie houdt zich bezig met de diagnostiek, behandeling en preventie van hormonale en stofwisselingsziektes en met de gevolgen van deze aandoeningen.

lees meer

Infectieziekten

Infectieziekten worden veroorzaakt door micro-organismen. Ze kunnen ontstaan als uw afweersysteem tekortschiet of als het micro-organisme erg sterk is.

lees meer

Vasculaire geneeskunde

De specialisten van Vasculaire Geneeskunde zijn internisten met speciale expertise op het gebied van de diagnostiek, behandeling en het voorkomen van vaatziektes.

lees meer

Acute geneeskunde

Acute geneeskunde is een onderdeel van de afdeling interne geneeskunde en verzorgt de onmiddellijke specialistische hulp aan volwassen patiënten met een acuut (internistisch) probleem.

lees meer

Metabole ziekten

Onze aandacht gaat uit naar alle vormen van erfelijke stofwisselingsziekten, in het bijzonder naar energiestofwisselingsziekten (mitochondriële ziekten).

lees meer

Onze locaties


Polikliniek Interne Geneeskunde

Op de Polikliniek Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde.

lees meer

Verpleeg­afdeling Interne Geneeskunde en Reumatische Ziekten

Bij sommige behandelingen is het nodig dat we u opnemen op onze verpleegafdeling Interne Geneeskunde en Reumatische Ziekten.

lees meer

Dagbehandeling interne specialismen

U komt hier voor behandelingen van de afdelingen Hematologie, Algemene Interne Geneeskunde en Reumatische ziekten. Lees hier belangrijke informatie over deze afdeling.

lees meer

Polikliniek Schildklier

Heeft u schildklierklachten? Dan kan uw huisarts of medisch specialist u doorverwijzen naar onze Schildklierpolikliniek.

lees meer

Patiënten­adviesraad PAR

Afdeling Interne Geneeskunde heeft een patiëntenadviesraad (PAR-AIG). Daarmee betrekken we de patiënt nog meer als partner in de zorgverlening.

lees meer

Patiënten­adviesraad PAR

Afdeling Interne Geneeskunde heeft een patiëntenadviesraad (PAR-AIG). Daarmee betrekken we de patiënt nog meer als partner in de zorgverlening. We willen samen met de patiënt de kwaliteit van zorg op onze afdeling verbeteren. PAR AIG en professionals praten over alledaagse dingen die leven op onze werkvloer. Maar we betrekken de patiëntenadviesraad ook bij de organisatie en zorgvernieuwing op onze afdeling.

Zo krijgen patiënten beter zicht op de werkwijze van afdeling Interne Geneeskunde. Voor afdelingsoverstijgende onderwerpen stemt de PAR-AIG af met de Patiëntenadviesraad Radboudumc.

Ilse van Veen, lid PAR AIG

Hoe we zijn begonnen

‘De PAR AIG startte in 2010 als een laagdrempelig adviesorgaan. Tijdens de bijeenkomsten de afgelopen 2 jaar zijn er diverse onderwerpen aan bod geweest. We bespraken bijvoorbeeld de resultaten van de CQ-index en de rol van mail in het contact tussen patiënt en specialist. Uitgangspunt is om bij ieder overleg niet alleen adviezen te formuleren, maar ook een paar actiepunten die op korte termijn haalbaar zijn. Zo zien we met elkaar dat we met kleine stappen resultaten kunnen neerzetten’.

Waar we nu staan

‘Het blijkt nog niet zo eenvoudig om echt concrete resultaten neer te zetten als PAR AIG. We zijn vooral bezig met het zoeken naar de balans in deze verandering van denk- en handelswijze binnen en buiten de organisatie. Dat vergt tijd, het op zoek zijn naar de verbinding tussen patiënten, specialisten en medewerkers van Interne Geneeskunde. We vragen ons steeds af: Waar wordt de patiënt beter van? Hoe houden we de dokters/medewerkers gezond? Deze nieuwe vorm van samenwerken is zeker inspirerend!'

Wetenschap­pelijk onderzoek

Onze afdeling houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek.

over ons onderzoek (in English)

Informatie­folders

Bekijk hier de informatiefolders van de afdeling Interne Geneeskunde.

lees meer

Werken bij afdeling Interne Geneeskunde

 • Ben jij benieuwd wat het betekent om als verpleegkundige op de afdeling Interne Geneeskunde te werken? En ben jij een (bijna) gediplomeerd verpleegkundige? lees meer

 • Snel naar