PREM resultaten 2022

Binnen de zorg en in het Centrum voor Oncologie stellen wij te allen tijde de patiënt centraal. Daarom is het belangrijk dat we weten wat patiënten van onze geleverde zorg vinden. We zijn er trots op dat uit de PREM (Patient Reported Experience Measures) blijkt dat onze patiënten de oncologische zorg in het Radboudumc zeer aanbevelen met een 8,8. Vooral het samen beslissen en de tijdsinzet van professionals worden hoog gewaardeerd. We nemen aanbevelingen en uitkomsten mee naar al onze zorgprogramma’s.

Mooi compliment van een patiënt

“De hele zorg was van a tot z voor mij grandioos, mijn ervaring. Uit dankbaarheid voor de goede zorgen, op al de afdelingen die bij mij betrokken waren, vanaf de chirurgen tot de schoonmakers Limburgse vlaai gebracht.”

Top: wat gaat er goed?

We scoren zeer goed op de vraag in hoeverre de wensen van de patiënt zijn meegenomen bij de keuze van de behandeling of operatie. 60% van de respondenten gaf aan dat zij daar helemaal in meegenomen zijn, opvallend is dat 19% het prima vond dat de arts de beslissing nam. 

Tip: wat kan er beter?

Het aanbieden van (mentale) hulp tijdens en na het traject lijkt beter te kunnen. Hier zullen we samen met de zorgprogrammaleiders naar kijken.


Centrum voor Oncologie Samen tegen kanker!

Het Radboudumc Centrum voor Oncologie biedt iedere patiënt met kanker optimale, innovatieve zorg, afgestemd op zijn of haar behoeften.

lees meer

Centrum voor Oncologie Samen tegen kanker!

Het Radboudumc Centrum voor Oncologie biedt iedere patiënt met kanker optimale, innovatieve zorg, afgestemd op zijn of haar behoeften.

Eén team en één aanspreekpunt voor al uw zorg

Bij de vaststelling en behandeling van kanker krijgt u met verschillende specialisten te maken. Wij vinden het belangrijk dat de zorg van deze specialisten zo goed mogelijk wordt gecoördineerd en op u wordt afgestemd. Daarom werken onze specialisten samen als één team, is er voor u één aanspreekpunt en horen we van u graag wat uw vragen en wensen zijn.

Ook als u naast kanker nog andere aandoeningen hebt, bent u bij ons in veilige handen. We zijn immers onderdeel van een universitair medisch centrum, waardoor ieder denkbaar specialisme binnen handbereik is voor overleg of advies.

Patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek

Al onze specialisten werken mee aan zowel patiëntenzorg, onderwijs als onderzoek. Zo zorgen we dat onze specialisten op de hoogte zijn van de nieuwste onderzoeks- en behandeltechnieken en dat onze kennis over kanker wordt gedeeld, getoetst en uitgebreid.

Binnen het Centrum voor Oncologie is de zorg rondom de patient georganiseerd in ketens. Kijk voor meer informatie over onze ketenzorg op onze webpagina Zorg in ketens.

Onze zorg

Wij vinden het belangrijk dat de zorg zo goed mogelijk wordt gecoördineerd en op u wordt afgestemd. Daarom werken onze specialisten samen als één team en heeft u één aanspreekpunt.

lees meer

Waarvoor kunt u bij ons terecht?


Vaststellen van kanker

Als u klachten heeft die kunnen wijzen op kanker of als tijdens een bevolkingsonderzoek een afwijking wordt gevonden, verwijst uw huisarts of specialist u door voor verder onderzoek. lees meer

Kanker behandelen

Na het vaststellen en bespreken van het behandelplan, plannen we de behandeling in. We doen er alles aan om zo snel als nodig en mogelijk met de behandeling te starten. lees meer

Ondersteunende zorg Leven met kanker

We bieden leeftijdsspecifieke ondersteuning en werken met een vragenlijst om u op het juiste moment ondersteuning te bieden van de juiste zorgverlener.

lees meer

Informatie voor zorgprofessionals

Aanmelden MDO en verwijzen

Wilt u uw patiënt aanmelden voor een multidisciplinair overleg (MDO) of verwijzen? Maak dan gebruik van onze online formulieren.

meer informatie

Onderwijs en onderzoek

Het Centrum voor Oncologie zet zich op verschillende manieren in voor onderwijs en onderzoek binnen het Radboudumc.

lees meer

Onderwijs en onderzoek

Onderwijs

Ons centrum verzorgt bij- en nascholingen van medisch specialisten, huisartsen en (oncologie)verpleegkundigen via refereeravonden en nascholingssymposia. 

Ben je benieuwd hoe het is om als oncologieverpleegkundige in het Radboudumc te werken? Plan eens een meeloopdag, of volg de vervolgopleiding OncologieVerpleegkunde (VOV)

Bekijk hier het gehele scholingsaanbod.

Onderzoek

Binnen het Radboudumc Centrum voor Oncologie werken onderzoekers vanuit verschillende disciplines en achtergronden samen om de biologie van tumoren te ontrafelen en verbeteringen te ontdekken voor diagnostische, therapeutische en ondersteunende zorg aan patiënten met kanker. Het oncologische onderzoek van het Radboudumc is ondergebracht in vijf thema's:

Meer informatie over de thema's en het wetenschappelijk onderzoek in het Radboudumc leest u op de Research-pagina's (in het Engels).


Radboud Report Oncologie

Radboud Report Oncologie is een uitgave van het Radboudumc Centrum voor Oncologie. Het magazine is bedoeld voor iedereen die vanuit zijn of haar professie te maken heeft met kanker, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom als lezer.

lees meer

Meer informatie


Contact

Heeft u vragen over uw behandeling? Deze kunt u stellen aan de betreffende polikliniek/afdeling of via mijnRadboud.

Voor vragen over bestuur & organisatie:
(024) 365 57 51
contactformulier

PREM resultaten 2022

Uit de PREM (Patient Reported Experience Measures) blijkt dat onze patiënten de oncologische zorg in het Radboudumc zeer aanbevelen met een 8,8.

lees meer

Uw privacy

Op het moment dat u in het ziekenhuis de diagnose kanker krijgt, leggen artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis uw gegevens vast in een medisch dossier. Dit moet volgens de wet. lees meer

Uw privacy

Op het moment dat u in het ziekenhuis de diagnose kanker krijgt, leggen artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis uw gegevens vast in een medisch dossier. Dit moet volgens de wet. Sommige van uw gegevens in het medisch dossier worden opgenomen in een onafhankelijke databank: de Nederlandse Kankerregistratie (NKR).

Dit verzamelen van gegevens in de NKR gebeurt omdat artsen en onderzoekers betrouwbare en relevante gegevens nodig hebben van patiënten met kanker. Hiermee kunnen zij onderzoek doen om meer over kanker te weten te komen. Door dit onderzoek ontstaan betere inzichten, effectievere behandelingen en uiteindelijk een beter resultaat in de zorg voor patiënten met kanker.

Meer informatie over de Nederlandse Kankerregistratie en wat deze voor u betekent: Registratie van kanker.


Zeldzame kanker

Elke week krijgen 400 patiënten te horen dat ze een zeldzame vorm van kanker hebben.

lees meer

Radboud Oncologie Fonds

Het Radboud Oncologie Fonds is opgericht om Oost-Nederland meer te betrekken in de strijd tegen kanker. lees meer

Onze mensen

Het Centrum voor Oncologie wordt gecoördineerd door een dagelijks bestuur

  • Medewerkers
  • Intranet