Over de opleiding

Over de opleiding

Tijdens de opleiding werk je op een afdeling die te maken heeft met acute zorg (Intensive Care, Cardiac Care, Medium Care, Spoedeisende Hulp of Recovery) en ondertussen krijg je een theoriemodule aangeboden. De opleiding heeft een verplicht praktijkgedeelte, waardoor het noodzakelijk is dat je een aanstelling hebt op een acute zorgafdeling, zoals hierboven genoemd.

Inhoud onderwijsprogramma

Het bewaken en ondersteunen van de vitale functies: respiratie, circulatie, hersenfuncties en het milieu-interne staat centraal. Je doet hier kennis op waarmee je in de praktijk leert om complexe patiënten adequaat te verzorgen, maar je leert ook wat het betekent om in teamverband  in een acute setting te werken.

De samenhang van alle vitale functies leer je door middel van klinisch redeneren met CRM vaardigheden. Daarnaast komt de begeleiding van- en communicatie met de patiënt en de naasten aan de orde.

Wij bieden een hybride vorm van onderwijs aan. Dit betekent dat het onderwijs fysiek, digitaal, virtueel en in het vaardigheidscentrum kan plaatsvinden.

Aansluiting met vervolgopleidingen

De BAZ  is de eerste module van alle acute vervolgopleidingen. Na het behalen van de BAZ binnen een acute vervolgopleiding, kun je hiervoor een vrijstelling krijgen wanneer je één van de deze opleidingen gaat volgen:

Theorie en praktijk

Het onderwijsprogramma telt in totaal 82 lesuren en wordt afgesloten met een schriftelijke toets. De gemiddelde duur voor het praktijkleren van de gehele acute vervolgopleiding bij een fulltime-dienstverband voor een BIG-geregistreerde verpleegkundige (supervisieniveau 4, vier basis EPA’s), bedraagt ongeveer 6 maanden.

Gedurende de praktijkopleiding is een e-portfolio beschikbaar waarin het programma van toetsing in de praktijk is opgenomen.

Het praktijkgedeelte van de opleiding voer je uit in je eigen zorginstelling. Bij een succesvolle afronding, ontvang je een CZO diploma.

Om in aanmerking te komen voor het landelijk erkende CZO-diploma, is een CZO accreditatie van je zorginstelling vereist.

Onderwijs Alle scholingen Basis Acute Zorg (BAZ)

Over de opleiding

Ben je verpleegkundige en geïnteresseerd in techniek en persoonsgerichte zorg voor patiënten? Ambieer je verdieping in jouw vak als verpleegkundige en ligt jouw hart bij de acute zorg? Dan biedt deze vervolgopleiding alles wat je zoekt. Centraal staan het observeren, bewaken en het ondersteunen van de vitale functies.

lees meer

Aanmelden

Belangstelling? Neem contact op met ons en/of je leidinggevende over de mogelijkheden. neem contact op

Inhoudelijke vragen? Neem contact op

Ronald Masselink
Opleider

contactformulier

In het kort

 • Verpleegkundigen.


 • Zoveel tijd kost het

  Theorie

  Aantal lesdagen: ca. 12.
  Een lesdag bestaat uit 7-8 lesuren.
  Uren zelfstudie: gemiddeld 2 per lesuur.


 • Accreditatie

  CZO

  De Radboudumc Health Academy is CZO-geaccrediteerd voor het theoriegedeelte van de opleiding. Om in aanmerking te komen voor het CZO-diploma, moet jouw zorginstelling ook CZO-geaccrediteerd zijn voor de opleiding. In dat geval ontvang je, na succesvolle afronding van de opleiding, het landelijk erkende CZO-diploma. Meer informatie: www.czo.nl


Student­informatie

Ben je al ingeschreven als student bij een van onze verpleegkundige vervolgopleidingen? Hier vind je praktische informatie en een checklist vóór je eerste opleidingsdag. lees meer

Vrijstelling

Je kunt bij verschillende vervolgopleidingen in aanmerking komen voor een vrijstelling als je de Basis Acute Zorg hebt gevolgd en behaald.

lees meer

Vrijstelling

De Basis Acute Zorg kan ook gevolgd worden als eerste module van de volgende vervolgopleidingen:

Ga je, na afronding van de BAZ, alsnog een van bovenstaande vervolgopleidingen volgen, dan kom je mogelijk voor een vrijstelling voor dit gedeelte in aanmerking. Dien je aanvraag in via het formulier aanvraag vrijstelling voor een verpleegkundige vervolgopleiding

 


Scholing EOL Evidence Based Practice (EBP)

Met de EOL Evidence Based Practice (EBP) leer je een kritische reflectieve verpleegkundige te worden die regie kan nemen, nu en in de toekomst.

lees meer

Verpleegkundige vervolgopleidingen alle opleidingen

Benieuwd naar de andere verpleegkundige vervolgopleidingen? Bekijk het volledige aanbod van Radboudumc Health Academy.

bekijk aanbod
 • Medewerkers
 • Intranet