Over de behandeling

Voor de behandeling van eczeem gebruiken we vaak alleen zalven. Ook zijn lichttherapie of tabletten mogelijk.

lees meer

Over de behandeling

Voor de behandeling van eczeem gebruiken we vaak alleen zalven (lokale therapie). Ook zijn lichttherapie of tabletten (orale therapie) mogelijk. Op de afdeling Dermatologie baseren we uw behandeling op de ernst van uw eczeem:
  • droge huid of jeuk zonder huidafwijkingen: dagelijks smeren met vette crèmes of zalven is vaak voldoende;
  • mild tot matig ernstig eczeem: smeren met vette zalven, lichte corticosteroïden (hormoonzalven), koolteerzalven of calcineurineremmers;
  • ernstig eczeem: smeren met vette zalven, sterke corticosteroïden, eventueel in combinatie met koolteerzalf. 
Veel mensen ervaren daarnaast dat hun eczeem afneemt door de zon. Dit heeft te maken met ultraviolette straling (UV), die het immuunsysteem beïnvloedt voor de aanmaak van vitamine D. Behandeling met UV kan klachten echter ook verergeren en veelvuldige blootstelling aan UV-licht heeft als bijwerkingen een snelle huidveroudering en een verhoogde kans op huidkanker.

Contact

Polikliniek Dermatologie
ma t/m vrij van 8.00-17.00 uur

Bij spoed buiten kantooruren, in het weekend en op feestdagen hoort u een antwoordapparaat met informatie over de bereikbaarheid.
(024) 361 32 80

Waarom naar het Radboudumc?

Eczeem is meestal een chronische aandoening. Daarom geven we op onze Behandelunit uitleg over de factoren die de ernst van het eczeem beïnvloeden. En we besteden aandacht aan hoe u zelf kunt leren het eczeem te behandelen. Zo hoeft u op den duur minder vaak naar het ziekenhuis te komen.

lees meer

Waarom naar het Radboudumc?

Eczeem is meestal een chronische aandoening. Daarom geven we op onze Behandelunit veel uitleg over de factoren die de ernst van het eczeem beïnvloeden. En we besteden veel aandacht aan hoe u zelf kunt leren het eczeem (van uw kind) te behandelen. Zodat u op den duur minder vaak naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Het Radboudumc is een academisch ziekenhuis. Onze artsen zijn op de hoogte van de nieuwste inzichten. Ook zijn we altijd bezig met onderzoek naar nieuwe behandelmethoden.

Behandelingen van eczeem

  • In deze folder vindt u informatie over de behandeling van eczeem met corticosteroïden, oftewel hormoonzalven.

    open de folder


Eczeem

Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid. Het is niet besmettelijk. Eczeem komt veel voor bij kinderen en ontstaat meestal in de eerste maanden na de geboorte.

lees meer


Naar uw afspraak bij Dermatologie

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 15
6525 EX Nijmegen

Huispostnummer: 374

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 15
Ga naar binnen bij: Ingang West
Volg route 374