Patiëntenzorg Verpleegafdelingen Verpleegafdeling Hematologie

Over de verpleegafdeling

U komt op de verpleegafdeling hematologie voor chemotherapie, immuuntherapie, een stamceltransplantatie of CAR-T-celtherapie. Op de verpleegafdeling hematologie kunnen 30 patiënten worden opgenomen. U heeft een eenpersoonskamer. De kamers zijn voorzien van een sluis en speciale luchtbehandeling.


Uw opname bij het Radboudumc

Wordt u binnenkort opgenomen op een van onze verpleegafdelingen? Of bent u met spoed bij ons opgenomen? Dan komt er veel op u af. Hier vindt u informatie over het voorbereiden op een opname, de opnamedag, uw verblijf en uw ontslag.


Naar uw afspraak op de verpleegafdeling

Ingang: Hoofdingang
Verdieping: 3
Route: 656

bekijk route

Naar uw afspraak op de verpleegafdeling

Bezoekadres

Verpleegafdeling hematologie
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Verdieping 3 en volg route 656 (Verpleegafdeling hematologie)

Afdeling Hematologie

Hematologie is het specialisme dat zich bezighoudt met bloedziekten. lees meer

Contact

Verpleegafdeling Hematologie

(024) 361 50 41

Extra informatie voor patiënten

Door uw ziekte en de behandeling met chemo- en/of immuuntherapie, heeft u mogelijk weinig afweer tegen infecties. Daarom zijn er een aantal beschermende maatregelen getroffen om deze zoveel mogelijk te voorkomen.

lees meer

Extra informatie voor patiënten

Door uw ziekte en de behandeling met chemo- en/of immuuntherapie, heeft u mogelijk weinig afweer tegen infecties. Daarom zijn er een aantal beschermende maatregelen getroffen om deze zoveel mogelijk te voorkomen.Extra informatie voor bezoekers

De bezoektijden zijn van 8.00 tot 21.00 uur. Bezoek is van harte welkom op de afdeling. Omdat veel patiënten op onze afdeling een verminderde afweer hebben, hebben zij een groter risico op infecties. Daarom zijn er een aantal aandachtspunten voor u als bezoeker.

lees meer

Extra informatie voor bezoekers

De bezoektijden zijn van 8.00 tot 21.00 uur. Bezoek is van harte welkom op de afdeling. Ook kinderen en kleinkinderen van patiënten zijn welkom. Omdat veel patiënten op onze afdeling een verminderde afweer hebben, hebben zij een groter risico op infecties. Daarom zijn er een aantal aandachtspunten voor u als bezoeker.


Behandelingen op de verpleegafdeling


Behandeling Chemotherapie Hematologie

Chemotherapie is een behandeling met cytostatica. Dit zijn medicijnen die kwaadaardige kankercellen doden en celdeling remmen.

lees meer

Behandeling Doelgerichte therapie Hematologie

Doelgerichte therapie is een behandeling die zich richt tegen een specifiek kenmerk van de kankercel. Het doel is de kankercellen te doden of te remmen in hun groei.

lees meer

Behandeling Stamcel­transplantatie

Bij een stamceltransplantatie (SCT) brengen we gezonde stamcellen die bloed maken in uw bloedbaan. Er zijn twee soorten stamceltransplantatie: autologe en allogene.

lees meer

Behandeling CAR-T-celtherapie

CAR-T-celtherapie is een behandeling tegen bepaalde agressieve vormen van lymfklierkanker. Tijdens de behandeling krijgt u CAR-T-cellen toegediend. Deze behandeling kan worden ingezet nadat ten minste twee andere behandelingen gegeven zijn.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet