Radboudumc

print
Sectie Vasculaire Geneeskunde

De sectie Vasculaire Geneeskunde maakt deel uit van de afdeling Interne Geneeskunde. De specialisten van Vasculaire Geneeskunde zijn internisten met speciale expertise op het gebied van de diagnostiek, behandeling en het voorkomen van vaatziektes. Onze aandacht gaat vooral uit naar hoge bloeddruk, vetstofwisselingsstoornissen (verhoogd cholesterol), afwijkingen in de bloedstolling en erfelijke stofwisselingsziektes.

Wij onderzoeken en behandelen patiënten met aandoeningen van de bloedvaten (vooral (slag)aderverkalking) en/of risicofactoren die tot bloedvatziekten kunnen leiden, zoals hoge bloeddruk en vetstofwisselingsstoornissen. Enkele internisten hebben ook specifieke deskundigheid op het gebied van erfelijke stofwisselingsziektes.

Werkwijze

U kunt gezien worden op de afdeling Interne Geneeskunde na doorverwijzing van uw huisarts of specialist. We onderzoeken bijna alle patiënten op de polikliniek. Soms is een opname op de verpleegafdeling (EOV) van Interne Geneeskunde nodig. Daar kunnen we patiënten uitgebreider onderzoeken of zeer specifiek behandelen.