Over de cursus

Het ene probleem versterkt het andere of lokt nog weer nieuwe moeilijkheden uit. We zien dit relatief veel bij mensen met een migratieachtergrond. Zij kunnen ook te maken hebben met discriminatie en racisme. Hun arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden zijn soms ver onder de maat. Ook dit vergroot het risico op gezondheidsproblemen, wat weer kan leiden tot verzuim. We zien deze groep dus relatief vaak op het spreekuur van de bedrijfs- of verzekeringsarts. Maar herkennen we dan ook wat er speelt? En lukt het dan om dit bespreekbaar te maken?

Tijdens deze nascholingsdag bespreken we de impact van multiproblematiek op gezondheid en (arbeids)participatie. Er wordt ingezoomd op het probleem van racisme op de werkvloer. In workshops en casusbesprekingen wordt dit nader uitgewerkt. Er is daarbij ruim aandacht voor de vraag wat we als bedrijfsarts of verzekeringsarts kunnen betekenen voor deze kwetsbare doelgroep. We hopen die vraag met elkaar te kunnen beantwoorden. 

Onderwijs Alle scholingen

Het Radboudumc biedt een breed scholingsaanbod voor professionals die werkzaam zijn in de zorg. Heb je specifieke wensen voor een scholing of zoek je naar maatwerk? Dan kunnen we een passend aanbod ontwerpen. Let op! We zijn voor een groot deel van ons aanbod overgestapt op een nieuwe online leeromgeving. Dit betekent dat je een nieuw account moet aanmaken als je je inschrijft voor een scholing of cursus van de Radboudumc Health Academy. Ben je medewerker van het Radboudumc? Meld je dan aan voor een cursus of scholing via intranet.

Resultaten (230)

Filter


E-mailalert instellen

Er is een mail verstuurd. Klik op de link in de mail om je e-mailalert te activeren.
Er is iets misgegaan
Er is iets misgegaan bij het opvragen van deze pagina
E-mailadres *
  • Wilt u e-mail updates ontvangen?

    Selecteer hier hoe vaak je e-mailalerts wil ontvangen.

  • Medewerkers
  • Intranet