Over de cursus

Contemplatief luisteren is een gesprekstechniek die het individu helpt en begeleidt bij het innerlijk overleg. Deze begeleiding kan worden geboden aan mensen die de weg niet alleen willen gaan, die in moeilijke omstandigheden zijn of die hun beperkingen onder ogen zien.

Het innerlijk overleg is altijd een persoonlijk avontuur geweest. Het gaat om wat het eigen leven recht doet en vervult. Het is voor de moderne mens bovendien een eenzaam avontuur. Hij leeft op vele autonome terreinen. Elk domein heeft zijn eigen taalgebruik en rationaliteit. Deze differentiatie stelt het individu dat op zoek is naar wijsheid voor een veelomvattende integratietaak. Contemplatief luisteren kan daarbij helpen. Deze gesprekstechniek staat beschreven in het artikel Comtemplative listening. A rhetorical-critical approach to facilitate internal dialogue  (Evers, H. (2017). Journal of Pastoral Care & Counseling).

Counseling behoort tot de basisvaardigheden van elke geestelijk verzorger. De initiĆ«le opleiding leert dit in meer of mindere mate aan. Ervaring doe je op in de praktijk, maar die heeft na verloop van tijd herziening nodig. Contemplatief luisteren is een gesprekstechniek die het individu begeleidt bij zijn of haar innerlijk overleg: dat wat het eigen leven recht doet en vervult. Deze masterclass is de gelegenheid bij uitstek om theorie en praktijk van het counselen kritisch te bekijken en verder in te oefenen.

Docenten

  • Drs. Hans Evers, geestelijk verzorger DGV LUMC
  • Marline van Hoek MSc, trainer morele en levensbeschouwelijke counseling Radboudumc
Onderwijs Alle scholingen

Het Radboudumc biedt een breed scholingsaanbod voor professionals die werkzaam zijn in de zorg. Heb je specifieke wensen voor een scholing of zoek je naar maatwerk? Dan kunnen we een passend aanbod ontwerpen. Let op! We zijn voor een groot deel van ons aanbod overgestapt op een nieuwe online leeromgeving. Dit betekent dat je een nieuw account moet aanmaken als je je inschrijft voor een scholing of cursus van de Radboudumc Health Academy. Ben je medewerker van het Radboudumc? Meld je dan aan voor een cursus of scholing via intranet.

Resultaten (215)

Filter


E-mailalert instellen

Er is een mail verstuurd. Klik op de link in de mail om je e-mailalert te activeren.
Er is iets misgegaan
Er is iets misgegaan bij het opvragen van deze pagina
E-mailadres *
  • Wilt u e-mail updates ontvangen?

    Selecteer hier hoe vaak je e-mailalerts wil ontvangen.

  • Medewerkers
  • Intranet