Ervaring van een meeloopdag

Jolijn vertelt..

Toen ik de vacature voor CCU-verpleegkundige in opleiding voorbij zag komen was ik inmiddels al zeven jaar gediplomeerd en had zeer recent mijn Hbo-v duaal diploma behaald. Tijdens die opleiding had ik, in het perifeer ziekenhuis waar ik op dat moment werkzaam was, ook op de afdeling cardiologie gewerkt. Dit specialisme had mijn interesse gewekt. De gedachte om te solliciteren schoot direct door mijn hoofd. Misschien een dagje meelopen om kennis te maken en te kijken of dit echt iets voor mij is. Hier hoefde ik niet lang over na te denken en na mijn aanmelding werd ik direct uitgenodigd om een dag mee te lopen.

Ik voelde me erg welkom

De meeloopdag zelf was al erg leuk en leerzaam. Op de afdeling voelde ik me erg welkom; collega’s waren geïnteresseerd in wat ik had gedaan. Deze meeloopdag triggerde mij om echt te solliciteren en tot mijn vreugde mocht ik beginnen op de afdeling. Wat ik zo bijzonder vind aan mijn werk op de CCU en Eerste Hart Hulp (EHH) is dat geen dag hetzelfde is. De afdelingen zijn dynamisch, de zorg is afwisselend, je dient acuut te handelen en scherp te blijven op ieder moment. Zo kan er op de CCU een geplande klinische patiënt liggen die een TAVI heeft gehad, een patiënt post-cabg, een patiënt na pci/stemi of een patiënt die na de reanimatie op de CCU komt. Iedere patiënt heeft een ander verhaal en andere behoeftes. Het is dan belangrijk om als verpleegkundige de juiste begeleiding aan elke patiënt te geven.

Soms alles tegelijk

Er komt natuurlijk meer kijken bij het werken op een CCU dan alleen het begeleiden van een patiënt. Je bent ook technisch bezig met bijvoorbeeld de NIV, een externe pacemaker, allerlei soorten medicatie en pompen klaarmaken. Het werken op de EHH is zeer dynamisch en afwisselend en het kan er ook druk zijn. Soms arriveren er ineens twee of drie ambulances tegelijkertijd op de EHH. Zonder vooraankondiging. Dan moet je snel schakelen en prioriteiten stellen.   

Het hart is het mooiste orgaan

Het hart is een van de belangrijkste vitale organen van het lichaam, daarom is het extreem van belang dat de juiste beslissingen worden gemaakt. Het is aan mij en mijn collega’s de taak om de patiënt en diens naasten goed te begeleiden en informeren, zodat er samen met de arts een goede beslissing over de behandeling of therapie gemaakt kan worden. We beslissen altijd samen met de patiënt. 

Waarom heb ik voor het Radboudumc gekozen?

Ik zocht meer uitdaging en diepgang in mijn werk als verpleegkundige. Werken in een academisch centrum, betekent veel diverse en complexe ziektebeelden. In het Radboudumc worden operaties en behandelingen uitgevoerd die te complex zijn voor perifere ziekenhuizen. Daarom wilde ik hier de opleiding tot CCU-verpleegkundige volgen. Inmiddels ben ik gediplomeerd CCU-verpleegkundige en trots op mijn beroep. Na anderhalf jaar ervaring op de CCU weet ik hoe bijzonder dit werk is.
 
Ben je ook benieuwd hoe het is om op de CCU te werken? Kom een dag meelopen!

Werken bij Meeloopdag

Meeloopdag CCU verpleegkundige

Ben jij benieuwd wat het betekent om als CCU verpleegkundige in het Radboudumc te werken? Kom dan een ochtend of middag meelopen op de afdeling CCU.

lees meer

Meeloopdag CCU verpleegkundige

Wil jij als verpleegkundige een baan met veel afwisseling en dynamiek? Dit op een academische afdeling waar je doorlopend in aanraking komt met zeer diverse, uitzonderlijke en hoogcomplexe (cardiologische) aandoeningen. Wil je jezelf daarnaast door opleiding en scholing vakinhoudelijk en persoonlijk blijven ontwikkelen? Vind je doorgroeimogelijkheden en toekomstperspectief voor je zorgcarrière belangrijk?

Kom meelopen op de afdeling CCU, meld je aan!

Aanmelden meeloopdag

Ben jij een gediplomeerd CCU verpleegkundige of wil je de opleiding gaan volgen? Ervaar hoe het is om bij het Radboudumc te werken!

schrijf je in

Werken als CCU verpleegkundige...


...betekent

Je verleent intensieve, multidisciplinaire en persoonsgerichte zorg aan heel diverse patiënten. lees meer

...betekent

Je werkt als verpleegkundige bij de afdeling CCU (Coronary Care Unit) afwisselend op de CCU (hartbewaking) en op de EHH (Eerste Hart Hulp). Afhankelijk van je rooster. Je verleent intensieve, multidisciplinaire en persoonsgerichte zorg aan heel diverse patiënten. Op de EHH met zes bedden kan het behoorlijk hectisch zijn. Hier heb je te maken met zeer uiteenlopende acute gevallen en vaak ook met uitzonderlijke cardiologische en cardio-gerelateerde aandoeningen.
 
We zijn een academisch ziekenhuis waar patiënten voor specialistische en complexe zorg  uit de hele regio naartoe komen. Op eigen gelegenheid of per ambulance. Op de hartbewaking met zeven bedden lever je zorg aan twee, hooguit drie patiënten. Dit kunnen patiënten zijn die kort bij ons verblijven, maar ook patiënten die wat langer zijn opgenomen. Bijvoorbeeld omdat hun hoogcomplexe en comorbide ziektebeeld hierom vraagt.
 


Ook draai tijdens je diensten mee in het reanimatieteam. Dit team verzorgt in het hele ziekenhuis reanimaties. Gaat je pieper, omdat je reanimatieteam moet uitrukken? Dan draag je direct je werk over aan collega’s en ga je met spoed het ziekenhuis in.
 
Om te zorgen dat je je werk zo goed mogelijk kunt doen en jezelf blijft ontwikkelen, besteden we veel aandacht aan je opleiding, scholing, doorgroei en aan het onderling delen van kennis.
 
Zo werkt het bij ons!
 

...vraagt

Je houdt je hoofd koel, ook in hectische situaties. Het is belangrijk dat je juiste prioriteiten in je werk stelt. lees meer

...vraagt

Natuurlijk houd je als verpleegkundige op de CCU onder alle omstandigheden het hoofd koel. Ook (of juist) als het erg hectisch is. Het is belangrijk dat je de juiste prioriteiten in je werk stelt. Dat je sterk bent in je communicatie. En dat je snel beslissingen durft te nemen als er sprake is van een acute situatie bij een patiënt; alleen of met collega’s.
 
Je bent flexibel en hebt een brede klinische blik. Goed kunnen samenwerken is in alles cruciaal. Dus, bij acute gevallen direct afstemmen met je collega’s en blindelings op elkaar vertrouwen als je werk overdraagt. Daarnaast moet je goed zijn in het begeleiden van de patiënt en de naasten. Inlevend vermogen en kunnen doorvragen zijn daarbij onmisbaar. Niet alleen in de dagelijkse zorg aan het bed, maar ook in situaties waarin de patiënt en de familie in paniek zijn. Het is dan belangrijk dat jij er voor hen bent, voorlichting geeft en hen goed opvangt.
 
Verder ben je nieuwsgierig en leergierig. In onze academische setting kom je regelmatig in aanraking met voor jou onbekende ziektebeelden en aandoeningen. Je wil jezelf daarin verdiepen en je brede kennis continu op peil houden. Bovendien sta je stevig in je schoenen en durf je het (ook richting de artsen) voor je patiënt op te nemen. Bijvoorbeeld bij de beslissing over wel of niet doorbehandelen als een patiënt ernstig ziek is. Dit alles maakt jou de perfecte nieuwe collega!

...levert op

Geen dag is hetzelfde. Dit is een baan met veel afwisseling en dynamiek.

lees meer

...levert op

Je hebt een baan met veel afwisseling en dynamiek. Op de afdeling CCU is geen dag hetzelfde en je maakt doorlopend kennis met nieuwe ziektebeelden. Het kleine aantal patiënten waarvoor je als verpleegkundige op de hartbewaking verantwoordelijk bent, geeft jou de tijd en ruimte om je goed in de patiënt en de casus te verdiepen. En ook de naasten te begeleiden en aandacht te geven.


 
Je komt op de CCU en op de EHH in contact met heel diverse patiënten en zeldzame aandoeningen. Bovendien van uiteenlopende leeftijden; jong en oud. Dit maakt je werk erg interessant en zorgt dat je blijft leren. Niet alleen door de opleidings- en scholingsmogelijkheden die we je bieden, maar ook in de dagelijkse praktijk. De bijzondere manier van samenwerken waarbij je als team altijd op elkaar moet kunnen rekenen, zorgt daarnaast voor een prettige sfeer en een veilige werkomgeving.
 
Omdat we je helpen bij je verdere doorgroei en persoonlijke ontwikkeling, sta je bij ons nooit stil in je verpleegkundige carrière. Een mooie baan met toekomstperspectief!
 

vacatures


Van meeloopdag Naar talentpool

Stuur jij ons een passend profiel en blijkt tijdens een individuele meeloopdag dat onze ambities matchen? Dan nemen we je op in onze talentpool.

lees meer

Van meeloopdag Naar talentpool

Meeloopdag

Tijdens de meeloopdag ga je ervaren hoe het daadwerkelijk is op de afdeling. Bedenk van tevoren wat je belangrijk vindt om te weten over bijvoorbeeld de afdeling, werkmethodes, diensten, zodat je het meelopen voor jezelf zo effectief mogelijk in kan zetten. Tijdens het meelopen is het niet de bedoeling dat je op enige wijze betrokken raakt bij een (ondersteunend) zorgproces. Dit vanwege kwaliteits-, veiligheids- en verzekeringsredenen. Sluiten onze ambities op elkaar aan en heb je aangegeven nú of in de toekomst te willen werken bij het Radboudumc, dan nemen we je op in onze talentpool.

Talentpool

Zodra er een voor jouw profiel relevante vacature is op de afdeling, word jij uitgenodigd voor een nadere kennismaking. En als het op dat moment past binnen je carriere en ambities, kun je ervoor kiezen om in te gaan op deze uitnodiging. Het kan dus voorkomen dat je er bewust voor kiest om eerst een tijd in de talentpool te blijven, voordat je daadwerkelijk de overstap maakt naar het Radboudumc.

Wederzijds selectiegesprek

Wij geloven in een wederzijds selectiegesprek. Dat houdt in dat zowel jij als wij een bewuste keuze voor elkaar maken. Uiteindelijk wil je daar werken waar jij je ambities (en die van ons) op een bij jou passende manier waar kan maken.


Verpleeg­kundigen aan het woord

“Het werk op de CCU is inhoudelijk erg interessant. (Acute) Cardiologie heeft raakvlakken met bijna alle andere specialismen. Je leert daardoor veel in de gehele breedte van de zorg.”

“Wij zijn één van de weinige ziekenhuizen waar het reanimatieteam van de CCU volledig en zelfstandig verantwoordelijk is voor alle reanimaties in huis. Dat is best bijzonder.”

“Als er een melding van een reanimatie komt, draag je direct hetgeen waarmee je bezig bent over aan collega’s. We zijn een hecht team en goed op elkaar ingespeeld.”

“We zien hier veel hoogcomplexe casussen. Simpelweg, omdat we als academisch ziekenhuis specialistische kennis en vernieuwende behandelmethoden hebben.”

“Regelmatig zie ik een patiënt met een ziektebeeld dat ik niet ken. Ik ga dan direct zoeken naar informatie die ik nodig heb. Dat is hier bijna vanzelfsprekend.”

“We hebben relatief veel jonge patiënten. Het stellen van de diagnose bij deze patiënten is vaak complex en vraagt om specialistische en academische kennis.”

“We maken op de CCU best heftige dingen mee. Maar we zijn er als collega’s altijd voor elkaar. Nazorg en elkaar opvangen vinden we heel belangrijk.”

“Het hart is je belangrijkste orgaan. Als verpleegkundige zorg verlenen op dit gebied vind ik toch wel echt bijzonder.”

“Een aandoening aan het hart is erg ingrijpend. Het zet het leven van patiënten en hun naasten vaak volledig op z’n kop. Ik vind het mooi dat ik in die situatie een steunpilaar voor hen kan zijn.” 
 

Meer weten?

Ilona Speelman
CCU verpleegkundige

contactformulier

Meer weten?

Daniëlle Lamers
CCU verpleegkundige

contactformulier
  • Medewerkers
  • Intranet