Rianne over werken bij Informatie Management

Mijn start bij het Radboudumc

'Als je als patiënt in een ziekenhuis komt, is een dokter iemand die alles weet en waar je naar luistert. Ik was benieuwd naar hoe een groot ziekenhuis als het Radboudumc achter de schermen werkt. Ik was er al vrij snel achter dat ik in een commerciële organisatie niet gelukkig word. Ik doe graag dingen waar voor mij meer zingeving achter zit. Het is mooi dat ik hier wat kan doen dat bijdrage levert aan het welzijn van mensen.
Ik werk inmiddels 9,5 jaar bij het Radboudumc. Ik ben begonnen op de afdeling Zorgadministratie. Na drie jaar ben ik gedetacheerd bij het Epic project voor de implementatie van het Elektronisch Patienten Dossier (EPD). Omdat de zorg- en patiëntadministratie en belangrijk onderdeel van Epic is, sloot dit goed aan. Na afronding van dit project heb ik in 2014 de overstap gemaakt naar de afdeling Informatie Management. De grap is dat ik eerder altijd dacht: ik ga nooit in de ICT werken. Toch werk in nu in de ICT en dat doe ik met heel veel plezier!'
 

Mijn werk als applicatiespecialist

'Als applicatiespecialist Epic ben je betrokken bij het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) en de doorontwikkeling van het EPD. Hierin wordt alles vastgelegd rondom de patiënt. Van de persoonsgegevens van een patiënt tot alles wat er gebeurt tijdens een polibezoek, een opname of OK. Dit EPD hebben we vijf jaar geleden geïmplementeerd hier in het Radboudumc. Zo’n EPD vraagt om onderhoud. Dit komt omdat er steeds nieuwe functionaliteiten beschikbaar komen die we in het systeem bouwen. We kijken waar gebruikers behoefte aan hebben en hoe we dat het beste in een systeem kunnen zetten, zodat het makkelijk te gebruiken is. Daar gaat het uiteindelijk om.'
 

De overdracht van zorg

'Daarnaast ben ik betrokken bij een aantal projecten. Eén daarvan is ‘Overdracht van zorg’. Dit project staat in het teken van het overdragen van zorg vanuit het Radboudumc naar de regio. Dus naar de huisartsen, verpleeg-, verzorgingshuizen, thuiszorg, andere ziekenhuizen en vice versa. Ik heb bewust voor dit project gekozen, omdat ik het ontzettend belangrijk vind dat wij zorg goed overdragen. Dit heb ik altijd al heel belangrijk gevonden. Het zou ontzettend fijn zijn als er in de toekomst een landelijk EPD komt. Dit zou inzicht bieden in medische gegevens van een patiënt, waar een ander ziekenhuis op kan voortborduren. Het is voor mij echt een uitdagend project. Een uitstapje van mijn eigen functie eigenlijk.
Op onze afdeling is er ruimte voor zulke uitstapjes. Op het moment dat je bepaalde ambities heb kun je die bespreken met je leidinggevende. Als je dit aangeeft wordt er gekeken in hoeverre daarin invulling gegeven kan worden.'
 

Betaalde opleiding

'Ik doe nu de opleiding Post-hbo Bedrijfskunde aan de HAN. Dat zit qua niveau tussen hbo en universiteit in en duurt in totaal 16 maanden. Je leert in die maanden de algemene aspecten van bedrijfskunde, maar dan heel praktijkgericht. De opleiding wordt gedeeltelijk gefinancierd door het Radboudumc. Hier mag tijdens werktijd aan werken, omdat ik voor de opleiding ook analyses moet doen voor de afdeling.
Ik ben begonnen met deze opleiding door mijn oude leidinggevende. Hij heeft mijn worsteling meegemaakt toen ik besloot niet te solliciteren voor de functie als leidinggevende. Door mij hierop te wijzen heeft hij mij heel erg geholpen. Ik heb nog steeds de ambitie om ooit teamleider te worden, maar op toen ik functie vrijkwam was het nog te vroeg. Het is fijn om een goede basis te hebben. Na deze opleiding heb ik dat zeker.' 
 

Eén gezamenlijk doel

‘Als afdeling Informatiemanagement ondersteunen wij artsen en verpleegkundigen in hun werk zo goed mogelijk op ICT gebied, zodat zij zoveel mogelijk tijd overhouden voor de patiënt. Indirect spelen wij een belangrijke rol in de patiëntenzorg.  De ICT kan echter altijd beter. Het mooie is dat iedereen deze insteek heeft in ons ziekenhuis. Het kan áltijd beter.
Tegelijkertijd moet de gezondheidszorg betaalbaar blijven. Ook hierin speelt ICT een belangrijke rol. Als afdeling dragen we hier aan bij. Wat ik mooi vind is dat we als afdeling ontzettend hard werken, maar tegelijkertijd aandacht voor elkaar hebben. Iedereen is heel erg bezig om ervoor te zorgen dat iedereen lekker in z’n vel zit en dat je elkaar helpt en steunt wanneer dat nodig is. Zo zetten we met elkaar de schouders eronder.

In mijn ogen is het Radboudumc hét ziekenhuis dat op dit moment voorop loopt in de gezondheidszorg. Zeker als het om ICT gaat. Ik zou wel ergens anders heen kunnen, maar dan wordt het voor mij altijd minder dan wat het nu is. Voorlopig zit ik hier goed.’ 

Bij ons kom je verder

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. Of je hart nu ligt bij zorg, onderzoek of onderwijs, bij ons kom je verder. We gaan voor de beste zorg. Ben jij er klaar voor om verder te denken en anders te werken?

lees meer

Bij ons kom je verder

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. Of je hart nu ligt bij zorg, onderzoek of onderwijs, bij ons kom je verder. We gaan voor de beste zorg. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Ben jij er klaar voor om verder te denken en anders te werken? Doe mee. Maak het verschil. 

Bij ons is alles teamwork. Elk hoofd, elk hart doet mee. Dat zie en voel je als je bij ons binnenkomt. Aan onze oprechte aandacht voor de patiënt en voor elkaar. We kijken naar morgen en zien dat de zorg slimmer, beter en duurzamer kan én moet. Van het inzetten van artificial intelligence tot het opleiden van topprofessionals. Van toekomstbestendige zorg tot het voorkomen van ziekte. Kijk jij met ons mee vooruit? Wat je functie ook is, jij verandert de zorg, vandaag en morgen.

Bekijk onze vacatures

De zorg van de toekomst kleur jij


Impact maken we samen

Bij ons draag je bij aan het slimmer, beter en duurzamer maken van de gezondheidszorg.

lees meer

Impact maken we samen

Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We bieden onze patiënten de beste zorg. Maar we kijken ook naar morgen en zien dat de gezondheidszorg slimmer, beter en duurzamer moet én kan. Daar zet jij je samen met je collega’s elke dag voor in.

Impact maken we samen

Het mooie van onze academische setting is dat zorg, onderzoek en onderwijs met elkaar zijn verbonden. We werken over de grenzen van afdelingen en disciplines heen, waardoor we echt impact kunnen maken. Of je nu samen met de patiënt werkt of juist niet: door samen te werken, komen we tot ideeën, onderzoeken en innovaties. En kunnen we de resultaten ervan snel toepassen op de werkvloer. 

Innoveren doen we met én voor elkaar

Zo ontwikkelen we samen slimme apps die de zorg ondersteunen. Zetten we artificial intelligence in om beter en sneller diagnoses te kunnen stellen. Verwerken we complexe data om ziekten te helpen voorkomen. En blijven we onze opleidingen ontwikkelen voor een leven lang leren van onze zorgprofessionals. Wat je functie of vakgebied ook is, met én voor elkaar maken we de gezondheidszorg beter.

Een beter klimaat voor een betere gezondheid

De klimaat- en energiecrisis heeft grote gevolgen voor de gezondheid. Direct en indirect, nu en in de toekomst. We richten ons dan ook op onderzoek naar betekenis en oplossingen én kijken met een kritische blik naar onze eigen footprint. Wist je bijvoorbeeld dat ons nieuwe hoofdgebouw het meest duurzame ziekenhuisgebouw van West-Europa is? We hebben warmtekoudeopslag en een groene campus met ruimte voor natuur. En in ons plasticvrije restaurant serveren we vooral plantaardige en lokaal geproduceerde producten. Dat tikt aan in een organisatie met bijna 13.000 collega’s en jaarlijks zo'n 180.000 patiënten! Dus doe mee; je krijgt alle ruimte om met ideeën te komen om ons werk en de organisatie nog duurzamer te maken!


We zorgen voor elkaar

Een organisatie waar alles draait om zorg? Die zorgt natuurlijk ook goed voor jou!

lees meer

We zorgen voor elkaar

Bij het Radboudumc investeren we in je ontwikkeling als professional en persoon. We hebben oog voor hoe het met je gaat, op het werk én thuis. Kortom: we helpen je om vitaal en met plezier aan het werk te gaan en te blijven.

Werk en privé in balans

Lekker werken valt of staat met een goede werk-privébalans. Daarom bieden we je niet alleen uitstekende regelingen en allerlei vormen van verlof, ook krijg je in veel functies de ruimte om de indeling van je werkuren zelf te bepalen. En heb je even extra ondersteuning nodig? Dan kun je rekenen op coaching en trainingen als ‘Millennialdilemma’s’ en ‘Je loopbaan na je 57ste’. En op persoonlijk advies, bijvoorbeeld tijdens individuele mantelzorgspreekuren.

Gezonde professionals

We stimuleren onze patiënten én onze eigen mensen om goed voor zichzelf te zorgen. Bijvoorbeeld via het programma Healthy Professionals, waar je samen met een coach kijkt hoe je je leven gezonder kunt inrichten. En onze gehele campus is rookvrij. Daarnaast kun je terecht in het sportcentrum én het Radboudumc Centrum voor Mindfulness. Er is altijd wel een training of activiteit die bij je past. Hoe we dat zo zeker weten? Er zijn er meer dan honderd!


Iedereen is welkom

Iedere collega brengt waardevolle ervaring, expertise en creativiteit mee.

lees meer

Verbeter jezelf én de zorg elke dag


Groei mee, doe mee

Elke dag beter, daar daagt je werkplek je wel toe uit. Het Radboudumc wil tot de absolute top behoren. Dus als je ergens gestimuleerd wordt om verder te denken en te groeien, dan is het hier wel! 

lees meer

Groei mee, doe mee

Goede zorg is teamwork. Juist hier, want meer dan in de meeste andere zorginstellingen zijn bij ons zorg, onderzoek en onderwijs met elkaar verweven. De voordelen voor jou? Je werkt vaak samen met collega’s van andere afdelingen en disciplines. En waar en met wie je ook werkt, je krijgt de ruimte om op te staan, kansen te pakken en actief mee te denken en doen. Zo groei je niet alleen vanzelf mee met de ontwikkelingen en innovaties, maar maak je ook samen het verschil.

Bedenk het en we hebben er een training voor

Wist je dat alleen al bij onze eigen Health Academy meer dan 400 collega’s, onder wie onderwijskundigen, werken? Samen met al die andere ruim 2.000 collega's die opleiden, zetten zij zich in om de beste studies, cursussen en workshops voor hun collega’s te ontwikkelen en organiseren. Dus dat zegt wel wat over het aanbod! Van zorg- en leiderschapsopleidingen tot cursussen voor je persoonlijke ontwikkeling en ontspanning, en van loopbaanadvies tot lezingen en symposia. 

Deel je kennis en inspireer anderen

En wat dacht je van onze online leeromgeving? Hier vind je niet alleen veel cursusmateriaal, maar ook learning spaces: informatieve pagina’s over allerlei thema’s die je raadpleegt of juist aanmaakt en aanvult. Mooi, hoe je op deze manier kennis opdoet én deelt met collega’s uit de hele organisatie. Zo helpen we elkaar en zorgen we dat we samen voorop blijven lopen.

Ga snel naar

  • Medewerkers
  • Intranet