

Over de afdeling Dermatologie
De afdeling Dermatologie richt zich op de behandeling van huidaandoeningen. Naast de zorg voor patiënten houden we ons ook bezig met onderwijs en onderzoek.
Lees meerContact
Polikliniek Dermatologie
Bereikbaar ma t/m vrij van 8.00-17.00 uur. Bij spoed ook buiten kantooruren.

Maatregelen coronavirus
Komt u naar het Radboudumc? U mag helaas geen begeleider meenemen. Dit kan alleen in uitzonderingsgevallen. Bezoekers/begeleiders met klachten mogen helaas niet naar binnen. Voor alle patiënten, begeleiders en bezoekers vanaf 13 jaar is een mondkapje verplicht.
lees meerCOVID-19 vaccinatie en afweer onderdrukkende medicatie
-
Voor algemene vragen over de COVID-19 vaccinatie verwijzen we u naar het RIVM en de GGD.
-
Bij de meeste huidaandoeningen kan gevaccineerd worden. Wanneer u een infectie heeft van de huid op het moment van vaccinatie is het verstandig te overleggen met uw behandelaar of de vaccinatie doorgang kan vinden.
-
Ja, in de meeste gevallen kun u gewoon gevaccineerd worden. De behandeling met medicijnen hoeft niet onderbroken te worden. Wel kunnen sommige medicijnen die invloed hebben op uw afweer de vaccinatie mogelijk minder effectief maken. Hier moet nader onderzoek naar worden verricht. Eventueel zal er bepaalt moeten worden of de afweer tegen COVID-19 voldoende is opgebouwd na vaccinatie, En of deze aanwezig blijft en hoe lang.
Soms is het verstandig om de vaccinatie uit te stellen voor een beter effect. Bijvoorbeeld wanneer u het middel rituximab krijgt. Ook als de verwachting is dat uw afweer zich binnen afzienbare tijd geheel of deels hersterlt. Bijvoorberd omdat u uw medicijnen tijdelijk slikt.
Uw arts, de dermatoloog, kan advies geven of vaccinatie nu mogelijk is, of beter uitgesteld kan worden.
-
Overleg met uw behandelaar of dit invloed heeft op het advies voor vaccinatie. Bij sommige middelen kan het van belang zijn de vaccinatie uit te stellen tot na de behandeling. Of andersom: de behandeling uit te stellen tot na de vaccinatie.
-
De huidige vaccins bevatten geen levend verzwakt virus maar niet-levende bestanddelen. Hiermee kunnen de meeste mensen gevaccineerd worden, behalve mensen die allergisch zijn voor een van de bestanddelen.
Bij kinderen zijn de vaccins nog niet getest.
-
Overleg met uw behandelaar of dit invloed heeft op het advies voor vaccinatie.
-
De vaccins hebben meestal geen invloed op de werking van uw afweer-onderdrukkende medicijnen.
-
Ja. Medicijnen die invloed hebben op uw afweerreactie kunnen de vaccinatie mogelijk minder effectief maken. Toch adviseren we u om wel te vaccineren.
-
In principe niet.
-
Wordt u geopereerd onder lokale verdoving? Dan hoeft u hier geen rekening mee te houden voor de vaccinatie.
Wordt u geopeerd met narcose? Zorg dan dat u de vaccinatie niet krijgt in de twee dagen voor de operatie. Als het kan plant er u nog wat meer dagen tussen. Zo voorkomt u dat u door mogelijke bijwerkingen van de vaccinatie de operatie niet door kan gaan. Overleg bij twijfel met de arts die u gaat operen.
Het is niet nodig om na een operatie te wachten voordat de vaccinatie gegeven mag worden.
Onze afdelingen

Polikliniek Dermatologie
Op de polikliniek Dermatologie onderzoeken en behandelen we patiënten met huidaandoeningen.
lees meer
Behandelunit Dermatologie
Sommige dermatologische behandelingen zijn arbeids- en tijdsintensief. Deze verrichten we op de behandelunit Dermatologie. We noemen deze behandelingen arbeids- en tijdsintensieve behandelingen (ATB).
lees meer
Verpleegafdeling Dermatologie
Bij sommige behandelingen is het nodig dat we u opnemen op onze verpleegafdeling.
lees meerWaarvoor kunt u bij ons terecht?
Algemene info
Verwijzing polikliniek einde van het jaar
Bent u aan het einde van het jaar verwezen naar een polikliniek? En vindt uw afspraak plaats aan het begin van het volgende jaar? Let dan op uw eigen risico van beide jaren.
lees meerVerwijzing polikliniek einde van het jaar
Bent u aan het einde van het jaar verwezen naar een polikliniek? Dan kan het voorkomen dat u een afspraak krijgt aan het begin van het volgende kalenderjaar. De planning van uw afspraak is afhankelijk van de aard van uw klachten en de wachttijden voor de polikliniek. Uw afspraak wordt gepland na beoordeling van de verwijsbrief door uw arts. Spoedafspraken worden alleen gemaakt als dat medisch noodzakelijk is.Wat betekent dit voor uw eigen risico?
Valt uw eerste afspraak in het kalenderjaar van de verwijzing? En zijn er vervolgbehandelingen nodig? Dan kan er aanspraak gemaakt worden op het eigen risico van het jaar van eerste bezoek én op het eigen risico van het daaropvolgende jaar. U leest hierover meer op de website ZorgNota.Voor meer uitleg over de declaratie van uw zorgnota en de aanspraak op uw eigen risico, kunt u terecht bij het Informatiepunt Kosten van Zorg.

mijnRadboud uw persoonlijke patiëntendossier
Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.
lees meer