Voor het onderzoek

Vanaf 96 uur (4 dagen) voor het onderzoek mag je geen medicijnen tegen allergie meer gebruiken zoals Telfast, Levocetirizine (Xyzal), Cetirizine (Zyrtec), Aerius, Allerfree en Tavegil.

Bespreek dit goed met je ouders.

Patiëntenzorg Onderzoeken Allergietest bij kinderen

Wat is een allergietest?

Het is belangrijk om te weten voor welke stoffen je allergisch bent. Hier komen we achter door een allergieonderzoek (een huidtest).

Contact Amalia kinderziekenhuis

Polikliniek
(024) 361 44 15

Verpleegafdeling
(024) 361 38 80
contactformulier

Het onderzoek


Voor het onderzoek

Hoe bereid je jezelf voor op een allergieonderzoek? lees meer

Tijdens het onderzoek

We onderzoeken de reactie van je huid op een aantal verschillende stoffen lees meer

Tijdens het onderzoek

We onderzoeken de reactie van je huid op een aantal verschillende stoffen. We druppelen een beetje van de stof waar je mogelijk allergisch voor bent op de huid. Met een pennetje maken we daarna een krasje in de huid door het
druppeltje heen. Na de krasjes laten wij de stoffen ongeveer 15 minuten inwerken. Daarna kunnen we zien voor welke stof je allergisch bent.

Als je voor een bepaalde stof allergisch bent, verschijnt er een bultje en kan de huid rood worden, alsof je door een mug gestoken ben. Dit is na een paar uur weer verdwenen.

Hoe lang duurt het onderzoek?

Het onderzoek duurt ongeveer 45 minuten.


Na het onderzoek

Sommige stoffen kunnen binnen 24 uur nog reageren. Er komt dan alsnog een bultje. In dit geval verzoeken we je contact met ons op te nemen. lees meer

Na het onderzoek

Sommige stoffen (vooral schimmels) kunnen binnen 24 uur nog reageren. Er komt dan alsnog een bultje. In dit geval verzoeken we je contact met ons op te nemen, zodat wij deze reactie kunnen doorgeven aan de arts.


De uitslag

De arts bespreekt de uitslag van het onderzoek met jou en je ouders.
  • Medewerkers
  • Intranet