Wat is anamnese smaak?

De analyse van smaakstoornissen begint met het goed uitvragen van de klachten. Mogelijke vragen die de arts stelt kunnen zijn:

  • Wanneer en hoe zijn de klachten begonnen?
  • Wat is de aard van de klacht, is de smaak helemaal weg, verminderd of veranderd?
  • Is er een continue vreemde smaaksensatie?
  • Zijn er andere klachten van de mondholte, tekenen van ontsteking?
  • Is er sprake van een verminderde of abnormale speekselproductie?
  • Zijn er operaties of bestralingen in het hoofd-/halsgebied geweest?
  • Is er sprake van medicijngebruik?
  • Spelen andere ziekten een rol?
  • Zijn er klachten van zuurbranden?
Belangrijk is daarnaast de reukfunctie. Hoe is de smaakbeleving van voeding en dranken die vooral op reuk zijn gebaseerd (zoals koffie, chocolade en aardbeiden)?
 
Patiƫntenzorg Onderzoeken
Resultaten (370)

Filter

  • Medewerkers
  • Intranet