Na de behandeling

Tijdens de procedure wordt u kunstmatig beademd. Na de behandeling nemen we u daarom op de Intensive Care (IC) of Cardio Care Unit (CCU) op. Met behulp van een monitor kunnen de artsen en de verpleegkundigen uw pols, bloeddruk en ademhaling in de gaten houden. Via verschillende infusen dienen we medicatie toe en nemen we bloed af. In uw lies heeft u een drukverband. De verpleegkundige controleert uw lies op nabloeden en controleert de doorbloeding van uw been. Het drukverband verwijderen we meestal de volgende ochtend. U rust op bed tot de volgende ochtend, waarbij u de eerste 6 uur vlak op een kussen moet liggen. Zodra de lies de volgende dag door een arts is gecontroleerd, mag uw uit bed. Het kan zijn dat u nog zuurstof nodig heeft via een neusslangetje. Ook is het mogelijk dat we uw hartritme langer moeten registreren, hiervoor draagt u een telemetrie kastje.

Naar huis

Na 5 tot 7 dagen kunt u naar huis. De ontslagdatum hangt af van het tempo van uw herstel. Voordat u met ontslag gaat of voor de eerste controle op de polikliniek maken we een echo van uw hart. We controleren dan de functie van uw hart en van de mitralisklep. De cardioloog bespreekt met u welk type bloedverdunning u moet gebruiken. Uw huisarts ontvangt een ontslagbrief met de gegevens over de behandeling. Thuis breidt u stap voor stap uw activiteiten uit. Na ongeveer 4 weken volgt een poliklinische controle. Bij tussentijdse klachten kunt u contact opnemen met uw cardioloog. Ongeveer 70% van de patiënten merkt verbetering van hun hartklachten. Minder moeheid, meer energie, minder kortademigheid en patiënten kunnen langere afstanden lopen. Merkt u weinig verschil dan is het voordeel wel dat het hartfalen niet verder toeneemt.
 
Na ontslag kunnen de volgende problemen voorkomen:
  • koorts
  • nabloeding van de lies
  • pijn in de lies
  • onregelmatige en/of snelle pols
  • Na de behandeling kunt u tijdelijk last hebben van: concentratie-, slaap-, en emotionele problemen. Deze worden veroorzaakt door de gehele behandeling.
Bij vragen en/of problemen kunt u contact opnemen met de verpleegafdeling Cardiologie C4C via het telefoonnummer: (024) 361 89 65.

Algemene aandachtspunten

  • De Mitraclip geeft geen problemen bij beveiligingspoortjes in winkels en bij de douane.
  • Het ondergaan van een MRI-scan is mogelijk.
Patiëntenzorg Behandelingen
Resultaten (865)

Filter


Afdeling Psychiatrie

Op de afdeling Psychiatrie van het Radboudumc bieden we zorg aan moeilijk diagnosticeerbare en behandelbare psychiatrische patiënten. Vaak gaat het om complexe problematiek door het gelijktijdig voorkomen van psychiatrisch stoornissen met somatische (lichamelijke) aandoeningen.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet